Edna Wright, zanger van The Honey Cone overleden

Spread the love

Ze maakte deel uit van een van de grote “meidengroepen” van de vroege jaren 70, en de zus van een van de meest opmerkelijke zangers van de 20e eeuw. Vandaag nemen we triest afscheid van Edna Wright, vooral bekend als de zangeres van de Honey Cone, en de zus van de legendarische Darlene Love.

Love plaatste het slechte nieuws op Facebook: “Ik ben in shock en diepbedroefd door het plotselinge verlies van mijn mooie kleine zusje.” En nu is de rest van de wereld dat ook.

De in L.A. geboren Wright begon te zingen in de kerk van haar predikant-vader. Maar haar beroemde zus zorgde ervoor dat ze veel van de hete schrijvers en producers van de jaren 60 ontmoette, waaronder Phil Spectre, en Wright begon werkzang te vinden in verschillende opnamegroepen, waaronder Hale and the Hushabyes en The Girlfriends. Uiteindelijk werkte ze samen met Carolyn Willis en Shelly Clark om The Honey Cone te vormen, een trio gevormd naar de vorm van de Supremes in de late jaren 60.

De connectie met de Supremes werd nog duidelijker toen Motown-hitmakers Holland-Dozier-Holland het label verlieten om hun eigen Hot Wax / Invictus-imprint te vormen, ze tekenden de Honey Cone en wat volgde was een reeks solide R & B-hits en een paar monsterlijke over de hele linie verplettert. De ‘Vraag-advertenties’ uit 1971 was een slim, vrolijk nummer over een zoektocht naar een goede man, en het werd een gecertificeerde gouden charttopper. Het trio bereikte opnieuw de top met het calypso-getinte “One Monkey Don’t Stop No Show.”

Halverwege de jaren zeventig begonnen de hits te vertragen, en de financiële problemen van Hot Wax betekenden het einde voor de groep. Wright begon toen een solocarrière, maar vond haar niche vooral als sessiezangeres, waarbij ze samenwerkte met grote artiesten, waaronder haar zus.

Hoewel het vele jaren geleden is dat we muziek van Edna Wright hoorden, mag haar rol in de ontwikkeling van soulmuziek tijdens de meest productieve periode niet worden onderschat. Ze was een talent en we zullen met plezier naar haar muziek blijven luisteren.Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media