Makalani ademt de “zuurstof van vrijheid”

Spread the love

Het jaar 2020 heeft aangetoond hoe systematisch racisme, economische en gezondheidsverschillen samen het leven van het land en zijn burgers verstikken. Die trieste realiteit wordt samengevat in een zin van drie woorden: ‘Ik kan niet ademen.’ Dat waren enkele van de laatste woorden van George Floyd toen een politieagent het volle gewicht van zijn lichaam in Floyds rug legde en hem verstikte. Veel van de naar schatting 192.000 mensen die tot dusverre dit jaar aan COVID-19 zijn overleden, hebben een of andere vorm van die zin uitgesproken, evenals de mensen die maskers dragen om hun kans op besmetting met het virus te verkleinen.

Het nieuwe nummer ‘Oxygen of Freedom’ van zanger Makalani geeft de wens weer van degenen die op straat protesteren en gewoon hunkeren naar vrij ademhalen. De teksten stellen vragen aan de machten die de onderdrukten generaties lang hebben opgeworpen: hoe kan dit land echt vrij zijn als grote delen van zijn burgers worstelen om rechten die de bevoorrechten als vanzelfsprekend beschouwen, veilig te stellen en uit te oefenen?

In zekere zin is ‘Oxygen of Freedom’ Makalani’s 21e-eeuwse versie van het concept van vier vrijheden dat FDR zo vele jaren geleden beschreef. FDR had het over vrijheid van gebrek, vrijheid van angst, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van aanbidding. Daar voegt Makalani de vrijheid toe om te leren van fouten uit het verleden en de vrijheid om te zijn. Bekijk hier “Oxygen of Freedom”.

Makalani – “Oxygen of Freedom”

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media