Jazz in Pink feat. Gail Jhonson brengt nieuw album “Joy!” Uit op 30 oktober 2020 | LUISTER naar nieuwe enkele “Keystroke”!

Spread the love

“Muziek heeft een genezende kracht, het kan je humeur veranderen, een glimlach op je gezicht toveren of een dansbeweging maken”, roept toetsenist en Jazz In Pink-oprichter Gail Jhonson uit. Afkomstig uit de City Of Brotherly Love, draagt ​​Jhonson bij aan Philadelphia’s erfenis van baanbrekende muziekliefhebbers. “Ik ben er trots op deel uit te maken van de Philly-sound. Toen ik opgroeide, kon je niet ver lopen voordat je een band of sommige instrumenten hoorde oefenen ”, herinnert Gail zich, liefkozend de First Lady Of Smooth Jazz genoemd. “Ik deel dezelfde liefde voor orkestinstrumenten, blazerssecties, vocale groepen en ritmesecties, die beroemd werd gemaakt door TSOP, Bell, Huff, Harris, Creed, Wanzel en The Uptown Theatre Orchestra … oh wat een lange lijst van mijn composities helden! “

Shanachie Entertainment · Jazz In Pink feat. Gail Jhonson – Toetsaanslag
Omdat deze rijke traditie deel uitmaakt van het onmiskenbare muzikale DNA van Gail Jhonson, is het geen verrassing dat ze op 14-jarige leeftijd gedreven werd om professioneel op te treden. Jhonson is al meer dan twee decennia de muziekdirecteur van Grammy-winnende gitarist Norman Brown. “Ik resoneer met de muziek van Norman en zijn volledige expressie op het podium is geweldig … Hij vertrouwt me de stroom van zijn show toe en weet dat het beste dat ik te bieden heb altijd aanwezig is”, vertelt de nu in Los Angeles gevestigde pianist. Jhonson is een muzikant en een muzikant wiens muzikale arsenaal put uit de werelden van ongecompliceerde jazz, r & b, funk en gospel. Sheila E., Ray Parker Jr., Peabo Bryron en Patti Austin, onder anderen.

Danny Weiss, vicepresident Jazz en A&R bij Shanachie Entertainment, zegt: “Als de oude muziekdirecteur van Norman Brown is het duidelijk dat Gail Jhonson een uitstekende muzikant is. Maar het is de warmte en innerlijke geest die haar muziek doordrenkt die haar echt speciaal maken. Het is een genot om met haar verbonden te zijn. ” Jhonsons labeldebuut Joy! illustreert prachtig haar compositorische bekwaamheid terwijl ze tien nummers van originelen aanbiedt. “Ik denk dat ik het beste uitblink als componist”, vertrouwt de pianist toe. “Ik hou van werken van componisten die zo divers zijn als Duke Ellington, Igor Stravinsky, Carole King en Jimi Hendrix. Als ik aan het werk ben, zweven al deze muzikale ideeën rond in de ether, en op elk moment kan er iemand bij me aan mijn piano komen zitten. ‘De eerste single van Joy! Was’ Joy Joy! ‘ met labelgenoten; saxofonist Kim Waters en gitarist Paul Jackson, Jr. De bevredigende affaire bevat de juiste combinatie van relaxte soul met een gruizige groove en biedt een uitnodigende mix die het album passend opent. De tweede en huidige single van het album, het hoofdknikkende ‘Keystroke’, pronkt met Jhonsons gloed voor het verzinnen van opgewekte bluesachtige nummers die je lichaam doordringen en je uitdagen om stil te zitten. Gail vertelt: “Ik heb dit nummer een paar jaar geleden geschreven als een toewijding aan twee van mijn keyboardhelden Ramsey Lewis en Billy Preston.”

Ze zeggen dat velen worden geroepen, maar weinigen worden gekozen. Muziek koos voor Gail. “Mijn moeder kocht een peuterspeelgoedpiano voor me toen ik ongeveer drie jaar oud was. Ik wist het niet meer totdat mijn zus me eraan herinnerde. We spraken er later over hoe geweldig het was dat ze me kennis liet maken met de piano. Ze wist niet in het bijzonder waarom, maar ze was blij dat ze het deed ‘, herinnert ze zich aan het Berklee College of Music-alum. Gail, is zelf de moeder van twee muzikanten; een dochter, pianiste / zangeres Tamina Khyrah-Joi (ook een Berklee aluin) en een dierbare overleden zoon Aaron “Vein” Jones. “Er gaat geen dag voorbij zonder gedachten aan zijn humor, zijn studies en zijn muziek”, vertelt Gail. “Hij was een uitstekende producer, rapper en songwriter die de gave had om mensen bij elkaar te brengen en ze te plaatsen waar ze nuttig konden zijn voor de projecten waaraan hij werkte. Hij heeft een erfenis van ongeveer 5 cd’s en speelde de toetsen en de drums. ” Jhonson is een beetje een Renaissance-vrouw en houdt van creëren. In haar vrije tijd als ze geen muziek maakt, geniet ze van poëzie, koken, schilderen, tekenen en schrijven. Gail, een vrouw met een missie, creëerde het ensemble Jazz In Pink als een manier om haar bezorgdheid over het feit dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de jazzscene aan de orde te stellen; vooral als instrumentalisten. “Traditioneel speelden de meeste vocalisten piano, maar werden aangemoedigd om alleen hun vocale vaardigheden op het podium te presenteren, terwijl hun instrumentale expressie werd onderdrukt”, legt Jhonson uit. Oktober 2020 markeert de 12e verjaardag van Jazz In Pink, dat Gail samen met fluitiste Althea Rene en promotor Kyna Hubbard oprichtte. We hebben meer dan 50 vrouwen met ons op het podium gehad, als artiesten en zijmuzikanten. ” Jazz in Pink gaat helemaal over familie en heeft zelfs Gail’s dochter Tamina en peetdochter Aanhka tentoongesteld, die als vocalisten te gast waren. Gail beschrijft de muziek van Jazz In Pink als “vrouwelijke energie van passie, schoonheid en vuur; pure Sisterness van ritme, compositie, performance en het roze principe – allemaal uitgedrukt op podia die inspireren. ” Ze voegt eraan toe: “Wij dragen roze, onze fans dragen roze, wat laat zien dat we allemaal solidair zijn en samen resoneren in ons merk van muzikale expressie.”

Zoals iedereen in alle bedrijfstakken is de manier waarop Gail Jhonson haar zaken en het dagelijkse leven leidt drastisch veranderd sinds de pandemie. “Covid heeft ervoor gezorgd dat het live-entertainment in het hele land onmiddellijk is gestopt, vooral hier in Californië”, vertelt ze. “Mijn huis is een muzikale speeltuin die ik de afgelopen twee jaar heb opgebouwd; alsof ik me op dit soort tijden voorbereidde. Mijn studio, met toetsenborden en computers, is waar ik al mijn productiewerk doe. Beneden, is waar de vleugel woont en waar ik oefen en het grootste deel van mijn componeren doe. De garage is omgetoverd tot een live bandroom, waar ik repeteer, opnames en stream. Waar ik ook ben, muziek is overal in huis te horen. ” Hoewel Gail er een missie van heeft gemaakt om ervoor te zorgen dat de muziek hoe dan ook speelt, heeft ze één simpele wens. “Ik hoop dat de muziek inspirerend genoeg zal zijn om mensen het keer op keer te laten spelen. De wereld verkeert momenteel in zo’n wanorde en ik heb goede hoop dat deze muziek vreugde zal bieden, zelfs een klein beetje is voldoende. “


Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media