Devin B. Thompson geeft ons “Iets” speciaals

Spread the love

De Chicago soul- en bluesman Devin B. Thompson heeft niet alleen een klassieke soulstem, hij heeft ook zijn eigen gevoel voor geschiedenis. Hij groeide op met trompet spelen en zingen met de band van zijn oudere broer, terwijl hij leerde terwijl hij muziek van de meesters coverde, van Miles Davis tot Frank Sinatra tot Marvin Gaye.

Het is dus volkomen logisch dat hij op zijn langverwachte nieuwe album Tales of the Soul enkele minder bekende nummers zou coveren van klassieke soul- en blueszangers. En dat geldt ook voor zijn prachtige kijk op Joe Simons juweeltje uit 1972, ‘Something You Can Do Today’.

Devin vertelt ons: “Hoewel ik Joe Simon zeker kende, was ik me niet bewust van het nummer ‘Something You Can Do Today’ totdat David Earl me eraan voorstelde. Het eerste wat me opviel, was het gevoel van het evangelie. Bijna alsof je in de kerk bent als de predikant zegt dat als je gered wilt worden, niet uitstel voor morgen, iets wat je vandaag kunt doen! Je kunt die harmonieën ook rechtstreeks naar de kerk overbrengen. Natuurlijk straalt Joe Simon ziel uit, dus het is de perfecte combinatie . Ik voel me het meest thuis als ik soulmuziek zing met een vleugje gospel erin! Ik ben blij dat David Earl me erin heeft opgewonden. “

Devin is dominee Joe absoluut trots, aangezien hij een nieuwe generatie kennis laat maken met een tijdloze, soulvolle ballad. En we zijn er trots op dat we de wereldpremière van dit geweldige nummer aan SoulTrackers kunnen presenteren.

Bekijk “Something You Can Do Today” en heet Devin B. Thompson welkom bij CDES.

Devin B. Thompson – “Something You Can Do Today”


Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media