Gisteren in muziekgeschiedenis (21 oktober): Howard Hewett gaat solo

Spread the love

21 oktober 1986 – Howard Hewett gaat solo

Tijdens het begin van het decennium en in de eerste helft van de jaren tachtig stond de groep Shalamar roodgloeiend en gebruikte ze de productie van Leon Sylvers om een ​​reeks geweldige hits te creëren die vier decennia later nog steeds prachtig overeind staan. En met hun dansbewegingen en vocaal talent werden ze het vocale trio van die tijd in R&B.

Maar groepsleden Howard Hewett, Jody Watley en Jeffrey Daniel konden het gewoon niet met elkaar vinden, en na het briljante album van 1983, The Look, Watley en Daniel stormden. Hewett bleef de daaropvolgende jaren de Alpha van een opnieuw samengestelde versie, maar in 1986 was hij klaar voor zijn emancipatie, die hij op 21 oktober van dat jaar vond met zijn solodebuutalbum I Commit To Love, op Elektra Records.

Achteraf gezien was een soloalbum van Hewett slechts een kwestie van tijd. Hij is een van de meest getalenteerde soulzangers van de afgelopen vier decennia, met een vrijwel onweerstaanbare tenorstem die zich om zowel sterk als minder sterk materiaal heeft gewikkeld en het geheel verheft.

I Commit To Love was een geweldige solo-introductie voor Hewett, die twee Soul-smashes opleverde, “I’m For Real” en “Stay”. Het album bevatte ook de glorieuze Hewett-compositie “Say Amen”, de eerste van verschillende evangelienummers (meestal één per album) die hij zou opnemen in zijn verder seculiere werk.

Hewett had de komende jaren nog een aantal hits, waaronder zijn grootste in ‘Show Me’ uit de jaren ’90, maar werd na de eeuwwisseling meer een rondreizende artiest. Hij herenigde zich ook met Jeffrey Daniel en, met Carolyn Griffey (dochter van voormalig SOLAR honcho, Dick Griffey) om een ​​nieuwe versie van Shalamar samen te stellen die tot op de dag van vandaag regelmatig toert.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media