Legendarische hitmakende basgitarist Jimmy Williams Overleden

Spread the love

De zijn verdrietig om CDES te informeren over de dood van de legendarische Philadelphia-basgitarist Jimmie Williams. Williams was meer dan veertig jaar vooral bekend als onderdeel van de O’Jays-band, maar dat is nog maar het begin van zijn cv.

Williams speelde op de opnames van de meeste grote artiesten uit Philadelphia International Records, waaronder The Jones Girls, Teddy Pendergrass en Patti Labelle.

Vier jaar geleden werd Williams opgenomen in de Musicians Hall of Fame, en vertelde destijds aan de Philadelphia Tribune: “Tijdens mijn middelbare schooltijd begon ik als zanger in de plaatselijke zanggroep genaamd de Italics. Ik wilde deel uitmaken van wat Gamble and Huff aan het ontwikkelen waren, namelijk ‘The Sound of Philadelphia’, dat later Philadelphia International Records werd, en na verloop van tijd werd ik geen zanger. Ik werd bassist. “

Zijn onderscheidende werk op hits als “Love TKO”, “Forever Mine” en “Ain’t No Stopping Us Now” zal fans de komende decennia blijven plezieren. Maar zijn aanwezigheid zal worden gemist. Rust zacht, meneer Williams.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media