Rechter verwerpt zaak vermeend slachtoffer Michael Jackson

Spread the love

Een rechter in de staat Californië heeft de rechtszaak van James Safechuck, een van de mannen die Michael Jackson beschuldigt van seksueel misbruik, verworpen. Safechuck had bedrijven van Jackson aangeklaagd omdat zij in zijn ogen een verantwoordelijkheid hadden iets te doen aan het vermeende misbruik. Volgens de rechter is niet voldoende aangetoond dat de medewerkers iets te zeggen hadden over het gedrag van de zanger, meldt TMZ.

Safechuck, een van de mannen uit de misbruikdocu Leaving Neverland, klaagde de bedrijven MJJ Productions en MJJ Ventures Inc. al in 2014 aan. De zaak werd toen verworpen omdat het vermeende misbruik al in de jaren negentig had plaatsgevonden en de zaak dus was verjaard. Toen begin dit jaar in Californië een nieuwe wet van kracht ging waarin de verjaringstermijn werd uitgebreid stapte Safechuck opnieuw naar de rechter.

Hij vindt dat de bedrijven juridisch verplicht waren in te grijpen en hem te beschermen voor de King of Pop. De rechter oordeelde echter dat er geen bewijs is dat de bedrijven verantwoordelijkheid droegen voor Jackson omdat hij de eigenaar en enige aandeelhouder ervan was. Safechuck kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

Safechuck is een van de mannen die zegt dat Jackson hem op minderjarige leeftijd heeft misbruikt. Hij komt veelvuldig aan het woord in de documentaire Leaving Neverland. Die film van HBO zorgde vorig jaar voor flink wat ophef. Zo besloten meerdere radiozenders Jacksons muziek niet langer te draaien en werden kunstwerken van de zanger uit verschillende musea verwijderd.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media