Angela Bofill is springlevend en we houden van haar.

Spread the love

Er gaan deze week geruchten dat een goede vriend van CDES en een geweldige zangeres, mevrouw Angela Bofill, was overleden. We zijn ERG blij CDES te laten weten dat die geruchten totaal niet waar zijn. Angie plaatste vandaag het volgende in lichtzinnigheid op Facebook:

Maar als we aan Angie denken, krijgen we nog een kans om CDES aan deze bijzondere artiest te herinneren. In een carrière van meer dan vier decennia vereerde ze zowel soul als jazz met een niveau van uitmuntendheid dat zoveel van haar liedjes op de “spin” heeft gehouden, jaren nadat ze oorspronkelijk waren uitgebracht. En de gezondheidsproblemen die haar vanaf het midden van de jaren 00 teisterde, zorgden er misschien voor dat haar oude fans haar nog meer waardeerden, zelfs toen ze moedig en met succes tegen fysieke beperkingen vocht.

Opgegroeid in New York door een Cubaanse vader en een Puerto Ricaanse moeder, studeerde Angela Bofill vele muziekstijlen, van de latijnse klanken die haar familie regelmatig speelde tot de soul- en jazzklanken van haar buurt in de Bronx. Ze begon professioneel te zingen als tiener als lid van All City Voices in New York en als hoofdsolist voor het Dance Theatre of Harlem.

Ze werkte opnieuw samen met Walden in 1983 voor Too Tough, dat nog meer rechtstreeks op de stedelijke markt was gericht, met een funk-laded titelverlaging en heel weinig leek op haar eerdere jazzstijlen. En hoewel het haar hoogste album in de R & B-hitlijsten werd, ging het misschien ten koste van haar trouwe jazz-aanhang. Ze werkte opnieuw samen met Walden voor Teaser, met de mooie ballad “I’m On Your Side.”

Of ze nu jazz, soul of funk zong, en ongeacht de kwaliteit van het materiaal waarmee ze werkte, haalde Bofill altijd het meeste uit haar materiaal en liet zelfs mindere nummers beter klinken dan ze zouden moeten.

Ze nam nog twee bescheiden succesvolle albums op voor Arista (met de hulp van het System en George Duke) voordat ze in 1988 naar Capitol verhuisde en de buitengewone producer Norman Connors voor Intuition was. Het was haar laatste opmerkelijke succes in de hitparade. Ze nam in de daaropvolgende acht jaar nog drie albums van wisselende kwaliteit op, en verzorgde de achtergrondzang op een aantal andere albums, met name Connors ‘uitstekende Eternity in 2000, waar ze zo geweldig klonk als altijd.

Ze speelde de afgelopen jaren in een aantal toneelstukken, waaronder “God Don’t Like Ugly” en “What A Man Wants, What A Man Needs.” Ze toerde ook regelmatig door de VS en Europa in shows van jazzartiesten met meerdere artiesten.

In januari 2006 kreeg Angela een beroerte en lag ze een hele tijd in het ziekenhuis. Ze was niet verzekerd, dus veel van haar vrienden organiseerden benefietconcerten om geld in te zamelen voor haar medische behandeling. Sindsdien staat ze in de gebeden van miljoenen. Helaas, terwijl ze schijnbaar op weg was naar herstel, kreeg Angela op 10 juli 2007 een tweede zware beroerte.

Angela begon vanaf dat moment aan een lang herstel en keerde uiteindelijk tegen Kerstmis 2009 terug naar huis. Toen, in de meest aangename verrassing, verscheen ze op een minitour door een show genaamd “The Angela Bofill Experience” met de hulp van vrienden zoals Maysa. , Phil Perry en Dave Valentin, waar ze verhalen deelde, begeleid door de geluiden van haar muzikale vrienden. De minitour begon met vijf uitverkochte shows in San Francisco en lovende recensies, en ging van tijd tot tijd door in 2011. In 2012 zond TV One een aflevering uit van de hitserie Unsung met Angela’s fascinerende leven en carrière. Persoonlijk was ik vereerd toen Angie SoulTracks een korte video met felicitaties stuurde toen we ons 10-jarig jubileum vierden in mei 2013.

Angela is sindsdien doorgegaan met haar werk om te herstellen van haar kwalen en te genieten van haar gezin. En hoewel ze niet langer kan optreden, blijft Angie zowel dicht bij de harten van haar fans als bij hun muziekspelers. We houden van je, Angie!

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media