Tony, Toni, Tone’s Elijah Baker en Park Avenue maken een doordachte “Ride”

Spread the love

Elijah Baker, Jr. heeft misschien niet alles gehad, maar het zou begrijpelijk zijn als iemand dacht dat hij het wel had. Baker is een van de oprichters van de legendarische R & B-groep Tony, Toni, Tone. Hij speelde bas en diende als choreograaf voor een van de groepen die hielpen bij het definiëren van het jaren 90-geluid dat R&B, soul, funk en hiphop versmolten. Baker had het allemaal en verloor het allemaal na vier jaar in de gevangenis te hebben gezeten in 2008 na zijn veroordeling voor een witteboordencriminaliteit, maar Baker maakte gebruik van de tijd die hij achter de tralies doorbracht. Hij schreef muziek en observeerde wat er met zijn medegevangenen gebeurde. Hij zag die mannen vrouwen en vriendinnen verliezen en de tol die die verliezen op hun schouders hadden.

Het was die ervaring die het nummer “Ride” inspireerde dat in deze eerste luisterbeurt voorkomt. “Ride” is een mid-tempo nummer dat funk, blues en geweldige verhalen combineert en onmiddellijk herkenbaar zal zijn voor elke Tony, Toni, Tone-fan. Dat verhaal neemt de vorm aan van een gesprek dat plaatsvindt tussen een man van binnen en zijn loyale vrouw die probeert het tegen te houden en de verleiding van buitenaf te weerstaan. Hij wil dat ze zijn rit blijft of sterft. Ze is bereid dit te doen, maar heeft een paar vragen en een aantal dingen waarvan ze denkt dat ze gezegd moeten worden. Het is een goed nummer met twee krachtige en verschillende stemmen die goed samenwerken. De zangeres, Erica ‘Silk-E’ Reynolds, is een bekende stem voor hiphopfans. Silk-E was een lid van de in Oakland gevestigde hiphopgroep The Coup. Bekijk hier de video van Baker’s band Park Avenue.

Park Avenue – “Ride”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media