Een lid van de 3e generatie Winans zingt voor gerechtigheid

Spread the love

Zanger en songwriter Juan Winans, geboren in een van de meest invloedrijke families van het Detroitse gospel, heeft zijn sporen verdiend in de stedelijke hedendaagse gospelgroep Winans Phase 2 en leeft nu de erfenis van zijn familienaam na. Op de tijdige nieuwe single “NOW” zet Winans de schijnwerpers op de urgentie van ons politieke klimaat en de noodzaak om op te staan ​​voor verandering. “Ik schreef‘ NU ’als een oproep aan iedereen die naar hun overtuiging wil handelen, dat we ons op een moment van noodzakelijke actie bevinden”, zegt Winans. “Het is niet genoeg om te geloven dat anderen moeten of zullen spreken voor iemand van ons die wil dat onze stem wordt gehoord en onze fundamentele rechten worden geëerbiedigd. Individuen moeten nu spreken, moeten nu handelen, moeten nu stemmen om bij te dragen aan een blijvend collectief goed. ” Om bij de krachtige boodschap te passen, mengt Winans de uitmuntende welsprekendheid van wijlen Rep. John Lewis netjes in de uitvoering. “We willen onze vrijheid niet geleidelijk, maar we willen onze vrijheid nu”, kan Lewis worden gehoord met de welsprekendheid van een baptistenpredikant. Ontleend aan fragmenten uit de toespraak van John Lewis in 1963 op de historische Mars in Washington, de profetische kracht van Lewis ‘commando naast het oprechte gekreun van Winans en de symfonie van pianosnaren, luidt deze inspirerende ballad naar de top van de korte lijst van de aangrijpende boodschapliederen van dit jaar . “We moeten de mantel overnemen van leiders die ons voorgingen en vochten, en hun leiderschap voortzetten”, zegt Winans in reactie op het gebruik van Lewis ‘krachtige woorden voor zijn lied. Veel populaire en hedendaagse gospelkunstenaars springen niet in het politieke vuur of merken zichzelf niet als een politieke partij, uit angst voor de vervreemding van hun fans. Maar slechts enkele weken verwijderd van de Nationale verkiezingen van 2020 en met de opwekkingsvuren die branden als een aanbod van Staple Singers en met behulp van een vlotte P.J. Morton-achtige soul-aantrekkingskracht, maakt Winans zijn stem overduidelijk over aan welke kant hij leunt. Hij debuteerde het zelfgeschreven nummer voor de massa tijdens ‘GOTV L! VE: A Soul of the Nation Gospel Concert Special’, een op televisie uitgezonden ‘get out the vote’ all-star campagnegebeurtenis voor president-elect Joe Biden en gepresenteerd door actrice Meaghan Goed. Het is opmerkelijk dat deze gewaagde sprong van vertrouwen heeft bijgedragen aan het behalen van een grote overwinning voor de Democraten in de thuisstaat Michigan van Winans en zelfs in Georgia, de thuisstaat van wijlen John Lewis. Beiden werden blauw na de verkiezingen. Bekijk de ontroerende single en laat ons weten of je geïnspireerd bent.

Juan Winans – “Now”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media