legendarische “Thriller” -ingenieur Bruce Swedien overleden

Spread the love

Hij was de beste, en vaak de stille sleutel om een ​​geweldig album te maken dat een iconisch album werd. Vandaag nemen we op 86-jarige leeftijd triest afscheid van muziekproducent en geluidstechnicus Bruce Swedien. Swedien stond bekend als de ‘go to’-engineer voor veel van de geweldige albums uit de jaren 70, 80 en 90, en werd vooral geprezen voor zijn werk aan verschillende Quincy Jones-producties, waaronder Michael Jackson’s Thriller.

De inwoner van Minnesota begon zijn carrière bij Frankie Valli en de Four Seasons in de vroege jaren 60, en hij klom in de gelederen van populaire muziek vanwege zijn scherpe oor en de scherpe precisie van zijn werk, evenals zijn creatie van etherische ‘ruimte’ op projecten met zijn Acusonic Recording Process. Artiesten van Roberta Flack tot Paul McCartney tot Barbra Streisand en talloze anderen deden een beroep op Swedien in zijn beste jaren als misschien wel de meest gerespecteerde ingenieur in de populaire muziek. En nooit werd dat werk meer gewaardeerd dan op zijn reguliere werk met Quincy Jones ‘uitstekende producties voor Michael Jackson, Patti Austin, Chaka Khan en meer. Chi-Lites-leider Marshall Thompson noemde hem vandaag “De man die de originele Chi-Lites ons geluid gaf voor al onze hits.”

Quincy Jones plaatste:

Er zijn niet genoeg woorden om uit te drukken hoeveel Bruce voor me betekende … Hij was zonder twijfel de absoluut beste ingenieur in de branche, en meer dan 70 jaar zou ik er niet eens aan denken om naar een opnamesessie te gaan, tenzij ik wist dat Bruce achter het bord stond. Samen met wijlen grote Rod Temperton bereikten we hoogten die we ons nooit hadden kunnen voorstellen en hebben we samen geschiedenis geschreven. Ik heb altijd gezegd dat het geen toeval is dat je meer dan vier decennia later, waar ik ook ga in de wereld, in elke club, als een uurwerk op het spookuur, ‘Billie Jean’, ‘Beat It’, ‘Wanna Be Start Something’ hoort ” & “Thriller.” Dat was het sonische genie van Bruce Swedien, en tot op de dag van vandaag hoor ik artiesten die hem proberen te repliceren. Ik zal je aanwezigheid elke dag “Svensk” missen, maar ik zal elk moment koesteren dat we samen deelden aan het lachen, liefhebben, leven en geven … Rust In Vrede mijn broer.

Het leven van een muziekingenieur is er meestal een die geen fans of bekendheid oplevert, en Swedien is nooit een begrip geworden. Maar onder zijn collega’s en onder de grootste artiesten ter wereld, werd hij als een legende beschouwd. Rust zacht, meneer Swedien.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media