LEVEL 42 – De Britse legendes zijn te zien met hun show From Eternity To Here

Spread the love

Bijna iedereen van boven de dertig kent Level 42, zo genadeloos catchy zijn de songs van deze Britten. Superbassist Mark King is wereldberoemd geworden vanwege zijn virtuoze ‘slap’ techniek. In de jaren tachtig scoorde de band wereldhits met nummers als Love GamesLessons In Love en Running In The Family. In Nederland scoorde de band maar liefst zestien top 40-hits.

Level 42 is in 1980 opgericht door Mark King, Mike Lindup en Phil & Boon Gould. Met Love Games zet de band zich in 1981 direct internationaal op de kaart. Het nummer wint wereldwijd de harten van soul- en funkfanaten. De band is een graag geziene gast op de podia maar ook de radio krijgt maar geen genoeg van dit frisse, vrolijke funky popgeluid.

Left hand slap basgeluid
Het specifieke ‘left hand slap’ basgeluid van Mark King staat bijna synoniem aan de jaren 80, het decennium waarin schoudervullingen en getoupeerde kapsels heel gewoon waren. De basstijl in combinatie met de samenzang en falsetto achtergrondzang van King en Lindup vormt het kenmerkende jazz, soul en funkgeluid van de band.

Donderdag 4 november 2021 – Effenaar – Eindhoven

Vrijdag 5 november 2021 – De Oosterpoort – Groningen

Zaterdag 6 november 2021 – Metropool Hengelo

Zondag 7 november 2021 – Poppodium 013 Tilburg

Dinsdag 9 november 2021 – Tivoli Vredenburg Utrecht

Woensdag 10 november 2021 – Paar Den Haag

Donderdag 11 november 2021 – Melkweg Amsterdam

Vrijdag 12 november 2021 – Doornroosje – Nijmegen

Zaterdag 13 november 2021 – Parkstad Limburg Theater – Heerlen

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media