Mezzoforte in Oktober 2021 voor een concert in Enschede

Spread the love

Donderdag 22 oktober 2021
Mezzoforte – Ijslandse Funk-Fusionband

De IJslandse funk-fusionband Mezzoforte brak in 1983 wereldwijd door met ‘Garden Party’ en sindsdien is de band niet meer weg te slaan van hun koppositie in fusionland. Eythor, Fridrik, Johann, Kristinn en Gulli waren amper zestien toen de band werd opgericht. Het enthousiasme en natuurlijk het feit dat het geweldige muzikanten zijn, leverden ze binnen twee jaar een platencontract op.

De band is jong en krijgt de tijd; op de eerste drie albums wordt volop geëxperimenteerd. Op hun vierde plaat krijgt de typische Mezzoforte sound echt vorm: strakke grooves, catchy melodieën en spannende solo’s vormen een ijzersterk fundament. Door de jaren heen delen ze het podium met o.a. Steps Ahead, Passport, Weather Report, Al Jarreau en Spyro Gyra. Ook na veertig jaar spat het spelplezier er nog af. Het vijftal, nog steeds met originele bezetting, produceert muziek die tijdloos mooi en elegant klinkt en tegelijk opzweept en ontspant. Mezzoforte staat bekend om zijn steengoede shows die je live wilt meemaken.

Zondag 17 oktober 2021 – Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer

Vrijdag 22 oktober 2021 – Metropool Hengelo, Hengelo

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media