The Brand New Heavies – Pioniers binnen de Londense acid jazz- en funkscene van de jaren tachtig

Spread the love

The Brand New Heavies staan bekend als een groep pioniers binnen de Londense acid jazz en funk scene van de jaren tachtig, en dat is niet voor niets! Ze kwamen op het geniale idee om funky, James Brown-achtige grooves met acid jazz samen te smelten tot een nieuwe, eigen sound waar ze wereldberoemd mee werden in de Londense clubs.

Echt wereldberoemd werden ze pas begin jaren negentig, toen zangeres N’Dea Davenport zich bij de groep voegde en ze met singels als ‘Dream Come True’, ‘Never Stop’ en ‘Stay This Way’ hit na hit scoorden. Ook jaren later blijft hun invloed groot en worden ze door o.a. Jamiroquai en super-producer Mark Ronson aangehaald als grote inspiratiebron.

Oprichters en voornaamste songwriters Simon Bartholomew en Andrew Levy voeren de band, ondanks de nodige bezettingswisselingen in de loop der jaren, nog altijd aan. Omdat de band dit jaar dertig wordt, is het feest en dat wordt gevierd met een nieuw album, waarop o.a. samenwerkingen met soulgiganten Angie Stone en Beverly Knight te horen zijn. De release van het nieuwe album staat gepland voor 28 juni, maar wie weet geven ze tijdens hun concert alvast een voorproefje!

Koop hier uw kaarten

Dinsdag 14 september 2021 20.00 uur – Paard, Den Haag

Woensdag 15 September 20:30 uur – Paradiso, Amsterdam

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media