Eindelijk, Sonny Green “Smeekt je pardon”

Spread the love

Sonny Green is een blues- en souloverlevende, die de reis maakte van veel zwarten door te migreren van Louisiana naar Californië en uiteindelijk in Los Angeles te eindigen. Green is een blues- en southern soulzanger in de trant van Johnnie Taylor en ZZ Hill, maar in tegenstelling tot die legendes heeft hij nooit een album gemaakt. Hoewel hij in de jaren zestig en zeventig verschillende singles uitbracht – waaronder ‘It’s A Game’ en ‘If You Want to Keep On Loving Me’ – is Green een van degenen die de afgelopen vijf decennia een carrière hebben weten op te bouwen door op te bouwen een aanhang aan de westkust door zijn liveoptredens.

Dat verandert in 2021 wanneer Found: One Soul Singer in januari uitkomt. Green is nu 77 jaar oud, maar ‘I Beg Your Pardon’, de eerste single waarvan we een preview op deze First Listen bekijken, laat zien dat hij meer dan klaar is voor zijn close-up. “I Beg Your Pardon” combineert gospel doordrenkt orgelwerk met lyrische structuur van de blues en een blazerssectie die zich bezighoudt met call en respons met Green’s nog steeds sterke en energieke zang.

“I Beg Your Pardon” vertelt het verhaal van een man die alleen maar aan een dame hoeft te vragen, hoe komt het dat ze zo gemakkelijk op het oog is geworden. Het is het soort comeback dat in elke andere context oubollig of aanstootgevend zou klinken. Maar in de blues klinkt het precies goed. Kijk hier “I Beg Your Pardon”.

Sonny Green – “I Beg Your Pardon”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media