November 1977: Chic Debut With “Chic”

Spread the love

Er zijn maar weinig artiesten die zoveel invloed hebben gehad op moderne populaire muziek als gitarist, songwriter en producer Nile Rodgers. Samen met zijn oude partner, songwriter en bassist Bernard Edwards, creëerden het paar de band Chic, een “sophisto-funk” -outfit geïnspireerd nadat Rodgers Roxy Music voor het eerst live zag.

De tweede single van het album, “Everybody Dance”, was weer een feestklassieker en steeg naar # 1 in de Dance Club Play-hitlijst. Hoewel het niet de crossover-hit van de omvang van ‘Dance, Dance, Dance’ was, crashte het nummer wel de top 40 en piekte het op # 38 in de week van 17 juni 1978. Het nummer 1 in het land op dat moment: Andy Gibbs “Shadow Dancing.”

Chic zorgde voor een opwindende start van de band en bereikte een piekpositie van # 27 in de Billboard 200 in de week van 4 maart 1978. Het populairste album in de Verenigde Staten die week: de soundtrack van Saturday Night Fever.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media