Ruby Velle en de Soulphonics zingen over de ‘Lost Lady Usa’

Spread the love

We volgen al een paar jaar de ongelooflijke soul- en funkband uit Atlanta, Ruby Velle and the Soulphonics, en SoulTrackers hebben laten zien dat ze verslaafd zijn aan de Stax-stijl Southern soul van de band. De sterke, zwoele stem van Ruby Velle valt op en wordt ondersteund door volle arrangementen met krachtige hoorns en een geweldige ritmesectie.

Voor de nieuwste single van de groep kijken ze met bezorgdheid naar de huidige situatie in de VS. “Lost Lady Usa” kijkt naar de verloren dromen van velen terwijl we door 2020 slepen, en pleit ervoor om op een meer rechtvaardige manier samen te komen.

Ruby vertelt ons: “Tekstueel was dit geen moeilijk nummer voor mij om te schrijven. Sommige duren weken / jaren, andere stromen in zekere zin als tranen weg. Als immigrant die burger is geworden en actief op zoek is naar mensenrechten voor iedereen, is praten over het schrijven van dit nummer veel moeilijker. De toestand van alle dingen is eerder slechter gekend dan beter in Amerika.

Dus toen ik de studio binnenkwam met de briljante broers van mij van de Soulphonics, evenals de ongelooflijke Binky Griptite (SJDK-gitarist) – kwamen de woorden eruit. Melodieën gevormd achter de zin ‘Give Me Back My Dreams’ namens immigranten in Amerika zoals ikzelf, en namens kinderen hier die steeds meer in gevaar worden gebracht door onze verkeerde beslissingen. Ik dacht aan onze collectieve zoektocht naar vrijheid als een verloren ziel genaamd ‘Uussa’, die ronddreef in een stad die nooit echt geworteld kon voelen. Het schrijven van deze klaagzangen voor onze grote natie (of zoals ik het de laatste tijd ‘caring out loud’ noem) is catharsis geweest, niet alleen voor mezelf, maar ook voor onze luisteraars, die ook steeds meer hardop zorgen. “

We hebben de wereldpremière van de video voor “Lost Lady Usa” hieronder. Bekijk het en vertel ons wat je ervan vindt!

Wereldpremière video
Ruby Velle and the Soulphonics – “Lost Lady Usa”

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media