Matthew Alec en The Soul Electric schitteren

Spread the love

Op de video voor het nummer ‘Baby You Got Me’, hebben de in Cleveland gevestigde funkfusionband Matthew Alec en de Soul Electric je samen met hen de studio in gezet. De band wil dat de video een gevoel van daar-bij-de-creatie heeft. Het begint met zanger en pianist Brian Woods die riffs op de piano. Het is duidelijk dat Woods en zijn bandleden in de studio zijn en dat ze sociaal verre en gemaskerde muziek maken in het pandemietijdperk.

De video snijdt tussen elke muzikant. Jeremiah Hawkins en Jared Lees leggen een funky basis op respectievelijk de drum en de bas. De camera beweegt van gitarist Steven Forrest Sanders en de wah wah-pedalen die voor hem op de grond staan ​​opgesteld, waardoor je kunt zien waar die soulvolle riffs vandaan komen. Bandleider Alec improviseert op zijn elektronische fluit.

Op sommige foto’s is Woods te zien, die een zwart mouwloos T-shirt draagt ​​en voor een microfoon staat terwijl hij een notitieblok vasthoudt. Anderen laten hem zien terwijl hij voor de piano zit.

Terwijl de video voor “Baby You Got Me” er opzettelijk als eerste uitziet, klinkt het deuntje dat je hoort beslist definitief. “Baby You Got Me” is zeker klaar voor de radio, de streamingdienst of wat je favoriete manier van muzikaal genieten ook is. Het nummer vindt Woods die zijn emotionele en krachtige bariton gebruikt om zijn onsterfelijke liefde en toewijding aan zijn vrouw te verklaren als zoete nectar voor liefhebbers van dat klassieke, analoge soulgeluid.

Bandleider Alec geeft enig inzicht in het proces van het maken van de video en de uitdagingen die de pandemie opleverde:

“Dit was de derde muziekvideo die ik voor het album heb samengesteld, evenals de derde die ik ooit heb gemaakt. Voor de andere video’s had ik een duidelijke artistieke richting over hoe het eindproduct eruit zou zien, evenals de opnames die ik maakte. ging voor, maar op ‘Baby You Got Me’ besloot ik dat pas nadat ik de kans had gehad om de beelden te bekijken. Die dag in de studio hielp ik de band met het bedenken van het definitieve arrangement voor het deuntje, en probeerde ik mijn het beste om naar elke opname te luisteren en feedback te geven, en ik rende rond met het opzetten van camera’s en het ophalen van beelden van iedereen die hun tracks voor de video afsneed! Tot overmaat van ramp mocht ik dankzij de pandemie niet in de controlekamer met Jim Stewart (de ingenieur), dus we moesten allemaal luisteren naar de bezuinigingen via een koptelefoon. Het was een stressvolle ervaring. Wat betreft het eindproduct, nadat ik alles had bekeken, besloot ik te proberen het uiterlijk van de oude Blue Note jazzalbumhoezen na te bootsen met de gekleurde tinten blauw, paars en groen. Ik denk dat het d Het is een goed werk om zowel de sfeer van het nummer als Brian’s persoonlijkheid vast te leggen. “

Bekijk hier de video voor “Baby You Got Me” van Matthew Alec and the Soul Electric.

Wereld premiere! – Matthew Alec en de Soul Electric – “Baby You Got Me”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media