Nieuwe Anthology-serie “GENIUS: ARETHA” – Afleveringen vanaf 21 maart 2021 op National Geographic | BEKIJK NIEUWE TRAILER!

Spread the love

National Geographic en Cynthia Erivo (‘Harriet’, ‘The Color Purple’) hebben vandaag tijdens de TCA-sessie van het netwerk de langverwachte premièredatum en officiële serie-trailer onthuld voor de meervoudig met een Emmy bekroonde anthologiereeks GENIUS: ARETHA. Van 20th Television en Imagine Television, gaat dit nieuwe seizoen in première in de VS op het kanaal met dubbel gestapelde afleveringen gedurende vier opeenvolgende nachten, beginnend op zondag 21 maart om 9 / 8c. De première-afleveringen zijn de volgende dag beschikbaar op Hulu, met als hoogtepunt een viering van de verjaardag van Aretha Franklin, waarbij alle acht afleveringen beschikbaar zijn om te streamen tegen donderdag 25 maart. Daarnaast heeft National Geographic’s lopende podcastserie THE MAKING OF de eerste van drie GENIUS: ARETHA-thema-afleveringen uitgebracht, met diepte-interviews met personen die zowel voor de camera als achter de schermen staan. De nieuwste aflevering bevat GENIUS: ARETHA’s cameraman Kevin McKnight, kostuumontwerpster Jennifer Bryan en choreograaf Dondraico Johnson. Ze bespreken het proces van het herscheppen en eren van belangrijke en iconische momenten in het leven van Aretha Franklins die aan bod zullen komen in GENIUS: ARETHA. THE MAKING OF podcast wordt gehost door de gevierde entertainmentjournalist Stacey Wilson Hunt en is beschikbaar om te streamen op Apple, Spotify, Stitcher en andere podcasting-platforms.

GENIUS is de veelgeprezen anthologiereeks van National Geographic die de fascinerende verhalen van ’s werelds meest briljante innovators en hun buitengewone prestaties met hun vluchtige, gepassioneerde en complexe persoonlijke relaties dramatiseert. Dit derde seizoen zal het muzikale genie en de onvergelijkbare carrière van Aretha Franklin onderzoeken, evenals de onmetelijke impact en blijvende invloed die ze heeft gehad op muziek en cultuur over de hele wereld. Franklin was een wonderkind van het evangelie, een uitgesproken voorvechter van burgerrechten en algemeen beschouwd als de beste zangeres van de afgelopen 50 jaar, en ontving tijdens haar carrière talloze onderscheidingen. GENIUS: ARETHA wordt de allereerste, definitieve en enige geautoriseerde scriptserie over het leven van de alom geprezen Queen of Soul. Zonder te weten hoe ze muziek moest lezen, leerde Franklin zichzelf piano spelen; op de jonge leeftijd van 12 begon ze liedjes op te nemen en met haar vader mee te zingen op gospeltours. Ze tekende haar eerste platencontract op 18-jarige leeftijd bij Columbia Records. In 1966 verhuisde ze naar Atlantic Records, waar ze veel van haar meest iconische nummers opnam. In 1979 begon ze een 40-jarige vriendschap en samenwerking met Clive Davis, die een aantal hitnummers produceerde, waaronder het meest succesvolle en bestverkochte nummer uit haar carrière, ‘I Knew You Were Waiting (For Me)’, een duet met George Michael.

De legendarische zangeres is een van ’s werelds best verkochte muziekartiesten aller tijden, met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd tijdens haar carrière. Haar stem werd door haar thuisstaat Michigan geïdentificeerd als een “natuurlijke hulpbron”. De eerder aangekondigde cast bevat onder meer de drievoudige dreiging Tony®-, Emmy®- en GRAMMY® Award-winnende Erivo als Aretha Franklin, die veel nummers uit Franklins rijke catalogus zal spelen; de Emmy-winnende Courtney B. Vance (‘The People V.O.J. Simpson: American Crime Story’) als Aretha’s vader, C.L. Franklin; Malcolm Barrett (“Timeless”, “Preacher”) als Ted White, Franklins eerste echtgenoot en zaakvoerder; David Cross (“Mr. Show”, “Arrested Development”) als legendarische muziekproducent Jerry Wexler, die Franklin begeleidde terwijl ze zich ontwikkelde tot een zelfverzekerde zangeres en commercieel succes; Patrice Covington (“The Color Purple”, “Ain’t Misbehavin ‘) en Rebecca Naomi Jones (” Oklahoma! “,” The Big Sick “) spelen respectievelijk Erma en Carolyn Franklin als Aretha’s zussen en frequente achtergrondzangers, die gesteund en samengewerkt met hun beroemde broer of zus; Steven Norfleet (“Watchmen”, “Dynasty”) als oudere broer Cecil Franklin, die als manager van Aretha optrad na haar scheiding van Ted White; veteraan actrice Pauletta Washington (“Geliefde”, “She’s Gotta Have It”) als Aretha’s voedende en liefhebbende grootmoeder van vaders kant, Rachel; Omar J. Dorsey (“Queen Sugar”) als James Cleveland; Marque Richardson (“Dear White People”) als King Curtis, Kimberly Hébert Gregory (“Vice Principals”) als Ruth Bowen; en Shaian Jordan introduceren als jonge Aretha Franklin, ook bekend als Little Re.

AFLEVERINGEN OMVATTEN: RESPECT

Zondag 21 maart om 9 / 8c

Wanhopig op zoek naar een hit, reist Aretha in 1967 naar Muscle Shoals om haar eerste album op te nemen bij Atlantic Records. Na het verlies van haar draagmoeder, trotseert Little Re haar eerste solo in 1953, in haar vaders, C.L. Franklin, kerk. TOTDAT HET ECHTE KOMT Zondag 21 maart om 10 / 9c Aretha worstelt om haar geluid te vinden en trekt de aandacht van Jerry Wexler bij Atlantic Records in 1966. Ondertussen beleeft Little Re haar eerste tourervaring op het Gospel Circuit in 1954 met C.L. Franklin en ontmoet haar idool, Clara Ward. DOE JUISTE VROUW Maandag 22 maart om 9 / 8c Aretha jongleert met haar muziekcarrière en haar toewijding aan de burgerrechtenbeweging onder leiding van Martin Luther King Jr. in 1967 en 1968. Ondertussen laat Little Re haar pasgeboren kind achter om in 1955 terug te keren naar het Gospel Circuit, waar ze muzieklegendes James ontmoet. Cleveland en Little Sammie Bryant.

ONVERGETELIJK

Maandag 22 maart om 10 / 9c

Aretha staat op de cover van Time Magazine in 1968, maar ze is er kapot van als het artikel zich richt op de schandalige details van haar persoonlijke leven. Barbara Franklin en Young C.L. Franklin heeft moeite om zich in 1941 in Memphis te vestigen, voordat Little Re wordt geboren. JONG, GESCHENK EN ZWART Dinsdag 23 maart om 9 / 8c Aretha, geïnspireerd door Angela Davis en de Soledad Brothers, neemt in 1970 haar protestalbum ‘Young, Gifted and Black’ op. Ondanks de onzekerheid van Jerry Wexler is het album een ​​succes. Barbara Franklin neemt een beslissing die in 1951 een verwoestend effect heeft op Little Re.

GEWELDIGE GENADE

Dinsdag 23 maart om 10 / 9c

Aretha neemt in 1972 haar bestverkochte live gospelalbum ‘Amazing Grace’ op in de New Temple Missionary Baptist Church, waarbij ze de smeekbeden van haar broer of zus negeert om in plaats daarvan op te nemen in New Bethel met hun vader, C.L. Franklin. Little Re ontdekt dat ze zwanger is van haar tweede kind, waardoor ze de school moet verlaten. Terwijl ze zwanger was, neemt ze in 1956 haar eerste album op in New Bethel. KETTING VAN FOOLS Woensdag 24 maart om 9 / 8c Nu de Queen of Soul het disco-tijdperk ingaat, zal Aretha er alles aan doen om relevant te blijven – inclusief het stelen van een kans van haar zus Carolyn. Ze ontvangt een GRAMMY-nominatie, maar wordt uiteindelijk afgewezen voor het winnen van de prijs. Tijdens de ceremonie ontmoet ze Arista-oprichter Clive Davis. Ondertussen verlaat Jerry Wexler Atlantic Records, en hij en Aretha gaan uit elkaar.

NIEMAND SLAAPT

Woensdag 24 maart om 10 / 9c

Ondanks aanzienlijke emotionele verliezen, waaronder een tweede scheiding en de dood van haar vader in 1984, pusht Aretha zichzelf artistiek en triomfeert. Ze begint een succesvolle carrière bij Arista, met de hulp van Clive Davis, en in een onvergetelijke GRAMMY-uitvoering in 1998 verstevigt ze haar eeuwige heerschappij als de Queen of Soul. De serie zal veel van Franklins grootste opnames en hits uit de uitgebreide Warner Music-catalogus bevatten, waaronder ‘I Never Loved a Man (The Way I Love You)’, ‘Chain of Fools’, ‘Don’t Play That Song’ en “Red mij.” Daarnaast bevat de serie Franklins uitvoeringen van ‘I Knew You Were Waiting for Me’, ‘Freeway of Love’ en ‘Sisters Are Doin ’It for Themselves.’ Bovendien bevat het derde seizoen van de veelgeprezen anthologiereeks een aantal bekende persoonlijkheden die het pad kruisten met Franklin, waaronder Dinah Washington, King Curtis, Clara Ward, Art Tatum, Reverend James Cleveland, Sydney Pollack, Angela Davis, Martin Luther King Jr., Curtis Mayfield en George Michael. De serie wordt geproduceerd door 20th Television en Imagine Entertainment. Imagine werkt voor dit derde seizoen samen met Warner Music Entertainment, dat wederom uitvoerend geproduceerd zal worden door Imagine’s Brian Grazer en Ron Howard. Pulitzer Prize-ontvanger, MacArthur “Genius” -beursontvanger en Tony Award-winnaar Suzan-Lori Parks (“Topdog / Underdog”) is showrunner, uitvoerend producent en hoofdschrijver. Emmy, Golden Globe en BAFTA TV Award-winnaar Anthony Hemingway (“The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”) zal ook uitvoerend produceren en optreden als regisseur. De legendarische hit-record producer Clive Davis en Atlantic Records voorzitter en CEO Craig Kallman zijn uitvoerende producenten. Anna Culp van Imagine is ook uitvoerend producent, en Peter Afterman is producer. Terugkerende uitvoerende producenten zijn onder meer Francie Calfo (GENIUS: EINSTEIN, GENIUS: PICASSO, “Empire”), Ken Biller (GENIUS: EINSTEIN, GENIUS: PICASSO), Gigi Pritzker en Rachel Shane (MWM Studios) en Sam Sokolow (EUE / Sokolow) . Ga voor meer informatie naar https://www.nationalgeographic.com/tv/ of volg ons op Twitter via @NGC_PR.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media