Disco-ster, “I Love America” -zanger Patrick Juvet overleden

Spread the love

Vandaag nemen we triest afscheid van disco-ster Patrick Juvet, die op 70-jarige leeftijd is overleden in Barcelona, ​​Spanje. De Zwitserse singer-songwriter had in de jaren 70 een reeks hits, waarvan de grootste de internationale hit ‘I Love America’ was.
Juvet, geboren in Montreux, Zwitserland, verhuisde in 1968 naar Parijs en nam daar een reeks singles op die enig succes had, in samenwerking met muzikant Jean-Michel Jarre. Maar het was zijn samenwerking met hete discoproducenten Jacques Morali en Henri Belolo (die hoog scoorden op hun werk met The Village People) in 1978 dat leidde tot twee back-to-back-hits in ‘Got a Feeling’ en het met falsetto gevulde ‘I Love America, “en een album op het iconische Amerikaanse discolabel Casablanca Records.
Juvet ging door met opnemen tot in de vroege jaren 80, maar zijn hits werden minder met het verval van de disco. Hij bleef enig succes vinden voor nieuwe muziek in Frankrijk, maar naar verluidt worstelde hij persoonlijk met depressie en alcoholisme, zoals werd beschreven in zijn autobiografie uit 2005, Souvenirs.
Hoewel Patrick Juvet slechts een korte periode in de zon had, liet hij een aantal liedjes achter die nog steeds worden gekoesterd door degenen die opgroeiden tijdens de meest dansende tijd in de muziekgeschiedenis. Moge hij in vrede rusten.

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media