De 70ste verjaardag van Luther Vandross werd gevierd met platina-certificaten

Spread the love

Legacy Recordings, de catalogusafdeling van Sony Music Entertainment, kondigt de RIAA-certificering aan van vier van Luther Vandross ‘kenmerkende singles: “Dance With My Father” (platina), “Here and Now” (platina), “Endless Love” (platina) en “Een huis is geen huis” (goud).

De iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer Luther Vandross zou op 20 april 2021 70 zijn geworden en dit jaar is het 40 jaar geleden dat de artiest zijn debuut solo-studioalbum Never Too Much uitbracht, oorspronkelijk uitgebracht door Epic Records op 12 augustus 1981. Ter ere van Luther en zijn solodebuut is de klassieke video “Never Too Much” geüpgraded naar HD en beschikbaar gesteld op vrijdag 16 april.

Als onderdeel van de 70e verjaardag van Luther Vandross heeft Google deelgenomen aan de viering met een originele Google Doodle-animatie. Met Luthers debuut solo-single ‘Never Too Much’ uit 1981 als soundtrack, worden Google-bezoekers meegenomen op een kleurrijke, vreugdevolle rit die de speciale momenten belicht die Luthers carrière fans over de hele wereld heeft gebracht.

“Het is een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van de muzikale erfenis van Luther Vandross over de hele wereld om door Google te worden geëerd met een geanimeerde Doodle die op passende wijze de vreugde weergeeft die Luther de wereld heeft gebracht. Luther maakte elk van zijn liedjes over één eenvoudig, universeel onderwerp: liefde; een emotie en een gevoel dat de mens gemeen heeft, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt of hoe je eruitziet. Niemand anders heeft deze emotie in liedjes uitgedrukt op het niveau dat Luther al meer dan 35 jaar deed, en om Google te laten uitzenden dat over de hele wereld een prachtige showcase is van zijn onmetelijke talent. ” – het landgoed van Luther Vandross.

Luther Vandross ‘”A House Is Not A Home”, uitgebracht als single in 1981 en nu nieuw gecertificeerd RIAA Gold, is een tour-de-force middelpuntnummer van Never Too Much. Het enige nummer op het album dat niet door Luther is geschreven, “A House Is Not A Home”, werd geschreven door Burt Bacharach en Hal David voor de gelijknamige film uit 1964 en voor het eerst opgenomen door Dionne Warwick. Luthers epische interpretatie werd een R & B-hit, terwijl zijn optreden bij de NAACP Awards van 1988 Warwick naar verluidt tot tranen bracht. Het tijdschrift Essence nam Luthers cover van het nummer op in hun lijst “25 beste langzame jams aller tijden” in 2009.

“Here and Now”, nieuw gecertificeerd RIAA Platinum, werd in 1989 als single uitgebracht en verschijnt op The Best of Luther Vandross … The Best of Love. De track werd Luthers vijfde # 1 op de Hot Black Singles-hitlijst en zijn eerste die doorbrak in de Top 10 (op # 6) van de Billboard Hot 100. “Here and Now” leverde Luther zijn eerste Grammy Award op voor Best Male R&B Vocal Performance. in 1991.

Geschreven door Lionel Richie en oorspronkelijk opgenomen als een duet tussen Lionel en de legendarische Diana Ross in 1981, was “Endless Love” al een R & B / popklassieker toen Luther Vandross en Mariah Carey het deuntje opnamen voor Luthers album van Epic Records uit 1994, Songs. Een opwindende supersterren samenwerking die wedijvert met het origineel, de interpretatie van Luther en Mariah – de tweede single van Songs – werd in 1995 genomineerd voor een Grammy in de nieuw gecreëerde categorie Best Pop Collaboration with Vocals. “Endless Love” piekte op # 2 in de Billboard Hot 100 en werd Luthers best presterende pophit en zijn vijfde Top 10-single. De track behaalde in oktober 1994 de RIAA Gold-status en heeft onlangs Platinum bereikt.

Het titelnummer van wat Luthers laatste studioalbum zou worden, “Dance with My Father”, is geschreven in samenwerking met Richard Marx en geïnspireerd door Luthers jeugdherinneringen. Het album, Dance with My Father kwam de Billboard 200 binnen op # 1, terwijl het titelnummer een van de meest gevraagde nummers van het jaar werd. “Dance with My Father” nam in februari 2004 de Grammy’s voor Lied van het Jaar en Beste Mannelijke R & B-vocale uitvoering mee naar huis. De track werd in november 2005 RIAA Gold gecertificeerd en is nu RIAA Platinum.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media