Dee Daniels imponeert op “One Moment In Time”

Spread the love

Er zijn een aantal dingen die we niet konden doen toen we in de twintig waren; we begrepen het leven gewoon niet genoeg. Zeker, met de leeftijd komen krakende gewrichten en het verlies van enige onschuld, maar leeftijd brengt ook een ongelooflijk perspectief en wijsheid met zich mee, en maakt ons eigenlijk op zoveel manieren beter. Extraordinaire jazzzanger Dee Daniels is het levende bewijs.

Daniels verbaast al vier decennia het publiek, met langdurige stops in Californië, Vancouver en, meest recentelijk, Harlem. En met elke fase van haar leven heeft ze zoveel meer ervaring meegebracht om haar muziek te informeren. En nooit is dat geleefde leven meer te zien geweest dan op haar aankomende album The Promise.

Rond de tijd van een schokkende diagnose van kanker in 2014, nam het ‘vurige gebed’ van Daniels toe, en de levensveranderende gebeurtenis veranderde letterlijk haar leven, en zelfs haar muziek. Haar levenservaring – het goede en het slechte – komt tot uiting in elke nuance in haar stem op ‘One Moment In Time’, de geavanceerde single van The Promise die nu uitkomt. Het vertelt een persoonlijk verhaal van geloof, hoop en uiteindelijk redding die niet ondanks de beproevingen kwam, maar misschien vanwege de beproevingen.

Op een gegeven moment had ik alle hoop opgegeven
Ik was verdwaald en kon het leven niet aan, ik kon geen antwoorden vinden.
Ik hoorde een stem die teder naar me riep,
Zeg je hart open en je zult het zien
Kies mij, en de hemelen zullen zich verheugen.

Het nummer is een prachtig bewijs van al het bovenstaande, en Daniels levert het met de overtuiging dat ze het vier decennia geleden waarschijnlijk niet had kunnen redden. Het is een ode die bij haar seizoen in het leven past – en misschien resoneert met anderen in dat seizoen.

Luister naar “One Moment In Time” hieronder en geniet van het horen van een songstylist op piekvermogen.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media