Motivatie van de R & B-band uit de jaren 80 is terug met ‘Sexy Legs’

Spread the love

De band Motivation debuteerde in 1983 met het album Crazy Daze. De plaat legde het R & B-muzikale landschap vast in een overgangsperiode. Crazy Daze bevatte uitstekende ballads in stukken als “Please Don’t Say No” en een reeks funky, basgestuurde, vrolijke vocale en instrumentale nummers die de band de kans gaven om uit te rekken en hun muzikaliteit te demonstreren.

In zekere zin was Crazy Daze een funkalbum met een flinke portie jazzfusion-elementen. Het dilemma is dat Motivation dit album uitbracht in een tijd dat de industrie overstapte van dat soort projecten, dus het leuke en funky debuut van de band kreeg nooit de aandacht die het verdiende. Maar zowel het titelnummer als ‘Please Don’t Say No’ werden een onderdeel van de soundtrack van de R&B uit de jaren 80 door hun aanwezigheid in de hitlijsten, en ze zijn goed verouderd.

Nu keert Motivation meer dan drie en een half decennium later terug met een beetje zomers plezier genaamd ‘Sexy Legs’. De cut vindt de band, geleid door mede-oprichter, producer en gitarist Steven Tynes, terug naar een formule die hen goed van pas kwam op Crazy Daze – een baslijn die knalt, aangevuld met hoornwerk. “Sexy Legs” herinnert aan een van de aloude muziektradities in de zomer – liedjes over mannen die dames bewonderen – natuurlijk vanuit een sociale en zeer respectvolle afstand. Bekijk hier “Sexy Legs”.

Motivatie – “Sexy legs

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media