Muziekgroep Butcher Brown brengt nieuwe EP “ENCORE” uit op 4 juni 2021 | LUISTER naar nieuwe single “Truck Fump”!

Spread the love

Butcher Brown, gevierd voor hun explosieve live-optredens voor acts als Kamasi Washington, Galactic, Turkuaz en Lettuce, kondigt de release op 4 juni 2021 aan van hun toepasselijk getitelde nieuwe EP, ENCORE, op Concord Jazz.

De vijf nummers op ENCORE zijn opgenomen in dezelfde tijd als hun veelgeprezen debuut op een major label, #KingButch. De band zegt: “ENCORE zit vol met muzikale juweeltjes uit de #KingButch-sessies. Met deze nummers gaan we verder in een aantal van de richtingen die we voor het album hebben gebruikt. “

Koop ENCORE HIER!

Butcher Brown bestaat uit vijf groove-verkopers die een bedwelmend huisbrouwsel van jams en jazz, rijmpjes en beats leveren – een funky, muzikale mix die de vraag doet rijzen waarom geweldige muziek als deze categorie of dat moet worden bestempeld. De hybride bijnaam “jazz / hiphop” begint het pas te dekken. Hun balans tussen rauwe energie en soepele verfijning, edgy improvisatie met een flinke dosis zuidelijke roots laat zien hoe gelijkwaardig ze zijn in het toepassen van een breed scala aan muziekstijlen, en hoe authentiek ze dat allemaal hebben geabsorbeerd.

Individueel zijn dat: producer / toetsenist DJ Harrison; drummer Corey Fonville; bassist Andrew Randazzo; trompettist / saxofonist / MC Marcus “Tennishu” Tenney; en gitarist Morgan Burrs.

Vanaf 2013 begon Butcher Brown met het uitbrengen van een reeks opnames in hun eigen opdruk, en ook met andere onafhankelijke labels, om zo het woord te verspreiden van de groove-gedreven consistentie van de groep. Op 18 september 2020 bracht Butcher Brown hun volledige album #KingButch uit, een groot labeldebuut op Concord Records, op de Concord Jazz-afdruk. Hun achtste album was het hoogtepunt van twaalf jaar toegewijde focus en toewijding.

Track listing:
1. VA Noir
2. For My Love
3. Truck Fump
4. Aviation (Outro)
5. Hair Grease

http://news.theurbanmusicscene.com/

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media