Mark Bubba Bynum van de Bar-Kays overleden

Spread the love

Het spijt ons vanavond de dood van de oude Bar-Kays-toetsenist Mark Bubby Bynum te melden.

Zoals de Bar-Kays op hun Twitter-account plaatsten: “We zijn verdrietig om het overlijden van onze toetsenist en geliefde broer Mark Bubba Bynum van The Barkays aan te kondigen. Onze gedachten en gebeden zijn bij het gezin. Rust in Power Brother. We houden van je Bubba. Mr. Unforgettable Dream. “

De Bar-Kays hebben een verleden vol triomf en tragedie, waarbij ze voor het eerst bekendheid verwierven als een stoere Memphis-band die diende als de begeleidingsband van Otis Redding en in 1967 een enorme hit scoorde met ‘Soul Finger’. Maar maanden na die hit stierven vier leden van de band in dezelfde tragische vliegtuigcrash waarbij Redding omkwam.

De band werd opnieuw gevormd met nieuwe leden en bleef een essentiële rol vervullen bij Stax, door te werken aan tientallen albums, waaronder de klassieke Hot Buttered Soul van Isaac Hayes.

Na de Stax-jaren hadden de Bar-Kays een tweede run op roem als een funkband die eind jaren 70 en begin jaren 80 bovenaan de hitlijsten stond met hits als ‘Hit and Run’ en ‘Freak Show On The Dance Floor’. De groep is sindsdien in verschillende incarnaties blijven optreden en werd in 2015 opgenomen in de Rhythm & Blues Hall of Fame.

Bynum was een essentieel onderdeel van de show voor de Bar-Kays, en diende ook een tijdje bij de rapster MC Hammer. Hij zal gemist worden.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media