Hall of Fame “Personality”, “Stagger Lee” -zanger Lloyd Price sterft op 88-jarige leeftijd

Spread the love

Een muzikale reus is overleden. Lloyd Price, de zanger die eind jaren ’50 de hitparades bereikte met hits als “Stagger Lee” en “Personality”, is op 88-jarige leeftijd gepasseerd.

De in NOLA geboren Price begon op jonge leeftijd met optreden en werd als tiener ontdekt toen hij zijn lied “Lawdy Miss Clawdy” in de stad uitvoerde. Hij werd getekend bij Specialty Records en het nummer werd een hit in 1953. Na een periode in het leger keerde Price terug naar het optreden en verhuisde naar het ABC-label.

Vanaf daar begonnen de hits te stromen. ‘Stagger Lee’, ‘Personality’ and I’m Gonna Get Married ‘bereikten allemaal de top 5 en Price ontwikkelde een reputatie vanwege zijn vermogen om blues en het opkomende rockgeluid samen te voegen tot iets speciaals. In totaal had hij 15 top 10 R & B-hits.

Price bleef tot eind jaren 60 met minder succes opnemen, maar bleef een populaire tourende artiest. Hij was ook een onverschrokken ondernemer die bedrijven oprichtte in de bouw, sportartikelen, entertainment en uitgeverijen. Hij werd in 1998 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en ontving in 2001 een eredoctoraat.

Price schreef ook verschillende boeken, waaronder zijn memoires sumdumhonky in 2015. Daarin schreef hij een carrière-ervaring die aantoonde hoe succesvol hij ook werd, “race was nooit ver van de oppervlakte.” Maar hij ging die uitdagingen aan om persoonlijk succes na succes te vestigen gedurende zijn lange, veelbewogen leven.

Price was een even unieke zanger en individu als we de afgelopen 60 jaar in de muziekwereld hebben gezien, en hij zal enorm worden gemist.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media