Hannah Baiardi neemt ons mee naar een “Distant Land”

Spread the love

Er was een tijd niet zo lang geleden dat UAC-radio een generatie artiesten vertoonde die bewust de grens tussen soul, funk en jazz vervaagde. Ze grepen elementen van de laatste en maakten het glad met toegankelijke melodieën die de plek raakten voor volwassen soulfans die zich in de steek gelaten voelden toen urban radio de harde wending naar hiphop maakte. Artiesten als Sade, Incognito en Michael Franks verzamelden terecht een groot publiek voor hun voortreffelijke, door jazz beïnvloede arrangementen in combinatie met R & B’s gevoel voor de haak.

Pianist en zangeres uit Michigan, Hannah Baiardi, is een artiest van de volgende generatie die voortkomt uit die nu zeldzame vorm. Net als haar tijdgenoot Kandace Springs heeft Baiardi een gezond respect voor het werk van haar voorgangers, maar zet ze zich nog meer in voor het doorbreken van muzikale barrières – met betrekking tot pop, soul, folk en meer – maar altijd schijnbaar door de ogen van een jazzartiest.

Baiardi’s nieuwe album, Straight From the Soul, is haar laatste statement, een smakelijke set originelen en interpretaties van klassiekers. We zijn vooral bezig met haar single ‘Distant Land’, een nummer met sterke jazzgevoeligheden – bekijk het coole samenspel tussen piano en saxofoon – maar met R & B’s gevoel voor de groove. Herinnerend aan Basia’s sterkste werk, is “Distant Land” het soort nummer dat in de jaren 90 zeker een hit zou zijn geweest op The Wave-radio, en we denken dat het vandaag een verwelkomend publiek zal vinden onder SoulTrackers.

Bekijk “Distant Land” en heet Hannah Baiardi welkom bij CDES.

Hannah Baiardi – “Distant Land”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media