Het nummer van George Benson / Michael McDonald dat nooit was

Spread the love

Veel mensen beschouwen het door Quincy Jones geproduceerde album Give Me The Night uit 1980 als een klassieker aller tijden en misschien wel de beste schijf van George Benson. Geleid door de titeltrack, is Give Me The Night al meer dan vier decennia in het bewustzijn van R & B-fans gebleven en heeft het nog steeds een vaste plaats op de afspeellijsten van veel mensen, waaronder de mijne.

De midtempo “What’s On Your Mind”, geschreven door Glen Ballard en Kerry Chater, was een hitsingle van de LP in Europa en een populair album dat hier is geknipt. Het nummer bevatte handig gitaarwerk van Benson en een vocale uitvoering die een beetje dieper en gezaghebbend aanvoelde dan veel van zijn nummers. Nou, misschien is het omdat Benson oorspronkelijk op het nummer aan het riffs was met een partner met een zeer gezaghebbende stem, in een versie die op de vloer van de snijkamer terechtkwam en nooit werd uitgebracht. Michael McDonald, die een uncredited backing-vocalist was op verschillende nummers van het album, zong oorspronkelijk een duet met Benson op “What’s On Your Mind”, in een nog niet uitgebrachte versie die vrijwel identiek klinkt aan de laatste die werd uitgegeven … alleen als een duet.

Het nummer van George Benson en Michael McDonald is echt een Lost Gem die het waard was om te herstellen, en we danken onze vaste musicoloog, Donald Cleveland, voor het delen met ons. Neem even de tijd en bekijk de versie van “What’s On Your Mind” die je nog nooit eerder hebt gehoord.

George Benson en Michael McDonald – “What’s On Your Mind”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media