Merci, Miles! Late-period concert van Jazz Legend, uitgebracht in juni

Spread the love

Hoewel Miles Davis wereldwijd bekend staat als een icoon van de jazz, is de impact van Miles Davis op soulmuziek moeilijk te overschatten – vooral tegen het einde van zijn carrière, toen de trompettist pop- en R & B-nummers in zijn eigen unieke stijl begon te casten.

Op 25 juni zal een nieuwe concertrelease die fase van zijn werk laten zien. Merci, Miles! Live at Vienne is een krachtig statement uit de late periode – in feite een van de laatste opnames van Miles voor zijn dood in september 1991. Opgenomen op het Vienne Jazz Festival in Frankrijk – een reis waarbij de kunstenaar onder meer een Ridder van het Legioen van Eer overzee – de set schuwt zijn klassiekers uit de jaren ’50, ’60 en ’70 ten gunste van nummers van zijn toen meest recente album Amandla (1989) en een paar popcovers die hij het afgelopen decennium aan zijn repertoire had toegevoegd ( Michael Jackson’s “Human Nature”, Cyndi Lauper’s “Time After Time”).

Voor Prince-fans staan ​​er ook een paar verborgen traktaties op de setlist. “Penetration” en “Jailbait” zijn gecomponeerd door de overleden legende, bedoeld voor een nog niet uitgebracht derde album van zijn jazzfusionproject Madhouse. (In 2020 werden de meest opmerkelijke samenwerkingen van Prince en Miles – de track ‘Can I Play with U?’ En het optreden van Miles tijdens een liveshow in Paisley Park in 1987 – opgenomen in een enorme boxset gewijd aan de Sign O ‘the Times album.)

Ashley Kahn, een bekende en Grammy-winnende jazzhistoricus, heeft nieuwe liner notes geschreven voor dit pakket. Het zal beschikbaar zijn op cd of vinyl, met pre-orders met een exclusieve poster en ansichtkaart bij aankoop.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media