Jeff Bradshaw en Frank McComb vinden een “Superwoman”

Spread the love

Het onlangs uitgebrachte album Stronger van Jeff Bradshaw is een sprankelend voorbeeld van wat er gebeurt als een getalenteerde artiest een groep even getalenteerde muzikanten en zangers in zijn baan trekt.

De 16 nummers van Stronger bevatten zowel originelen als de kenmerkende kijk van Bradshaw en vrienden op deuntjes die onderdeel zijn geworden van de soulmuziekcanon. Sommige van die covermelodieën zoals ‘Prototype’ zijn recente vermeldingen in die canon, terwijl andere, zoals ‘Nights Over Egypt’ en Stevie Wonder’s magistrale ‘Superwoman’, al vijf decennia lang of een deel van de vijf decennia sleutelwoorden zijn geweest in de soundtrack van ons leven.

‘Superwoman (Where Were You When I Needed You)’ was een nummer op het album Music of My Mind van Wonder, het eerste album dat werd opgenomen in wat terecht bekend werd als de ‘klassieke periode’ van Wonder, en ‘Superwoman (Where Were You When I Needed You ) ”Is kenmerkend voor Wonder’s next level-denken. De cut is één nummer in twee verschillende delen – elk stilistisch en topisch verschillend – en het is gemakkelijk voor luisteraars om te geloven dat ze twee verschillende deuntjes horen.

Bradshaw behandelt ze als twee verschillende nummers op Stronger, met de titel “Superwoman 1 (feat. Glenn Lewis)” en “Superwoman 2 (feat. Frank McComb). McComb wikkelt zijn klassieke baritonzang rond “Where Were You When I Needed You”, die in deze eerste luisterbeurt te zien is. Het zou hyperbolisch (en verkeerd) zijn om te zeggen dat Bradshaw en zijn bedrijf de Stevie Wonder-versie hebben verbeterd. Toch geeft Bradshaw een masterclass over hoe je zelfs de meest klassieke nummers kunt behandelen en transformeren.

Bradshaw en McComb besprenkelen hun versie met jazzelementen – zowel door de behendige improvisaties als door McCombs onberispelijke vocale frasering – die ook kerkelijke invloeden aantrekken. De achtergrondzang heeft strakke harmonieën en heeft het geluid van R&B uit de jaren 90. Het is gewoon een geweldige vertolking als Bradshaw de uitdaging aangaat om deze klasse-track te interpreteren. Bekijk het hier.

Jeff Bradshaw feat. Frank McComb “Superwoman 2”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media