Straat in New Jersey wordt omgedoopt tot ‘Isley Brothers Way’

Spread the love

In de lange lijst met onderscheidingen die aan de Isley Brothers worden betaald, kun je er nog een toevoegen: de stad Teaneck, New Jersey, zal een deel van Van Arsdale Place hernoemen tot “The Isley Brothers Way”, aldus NorthJersey.com. De huidige groepsleden Ron en Ernie Isley zullen naar verwachting de hernoemingsceremonie op 24 juni bijwonen. Ernie Isley vertelde de krant: “Het is een grote verrassing dat dit gebeurt. Het is echt nederig en echt geweldig.”

In de jaren zestig waren de broers Ron en Rudolph verhuisd van Cincinnati, Ohio naar Teaneck, en toen ze hun eigen label begonnen, noemden ze het naar hun geadopteerde huis en noemden ze de opdruk ‘T-Neck’. Dat zou hun label blijven voor het grootste deel van hun reeks hits in de jaren 70 en 80.

De samensmelting van broers en zussen en schoonfamilie, bekend als de Isley Brothers, heeft de tijd, enorme veranderingen in muziekstijlen, revolutionaire ontwikkelingen in rassenverhoudingen en leeftijd doorstaan ​​om met enige mate een van de belangrijkste muziekgroepen van de laatste halve eeuw te worden. Gevormd in het midden van de jaren 50 door de broers Ronald, Rudolph en O’Kelly Isley in hun geboorteplaats Cincinnati, Ohio, worstelden de broers jarenlang als tieners om een ​​hit te scoren. Ze kregen uiteindelijk nationale aandacht en een kleine hit in 1959 met de ultieme rockklassieker “Shout” (die een tweede leven kreeg in de film “Animal House”) op RCA. Ze zouden drie jaar lang geen nieuwe hit hebben, toen hun cover van “Twist and Shout” een hit werd (en later een veel grotere hit werd voor de Beatles.

De broers tekenden toen bij Motown en zwoegen door het midden van de jaren 60 met slechts matig succes, terwijl Motown probeerde de Isleys tot een “Motown Machine” -groep te vormen, over het algemeen zonder succes. Ze scoorden daar één grote hit, de klassieker “This Old Heart of Mine” (later herwerkt door Ronald met Rod Stewart), maar vonden vooral frustratie. De groep verliet Motown in 1968, vormde hun eigen T-Neck-label en sloeg meteen goud met “It’s Your Thing”, een funky dubbelzinnigheid die naar de top van de pop- en Soul-hitlijsten schoot. De jongere broers Marvin (bas) en Ernie (leadgitaar) en zwager Chris Jasper (keyboards) sloten zich rond deze tijd aan bij hun back-upband en voegden nieuwe funk- en hardrockelementen toe die het kenmerkende Isley Brothers-geluid compleet maakten. In 1972 bracht de groep hun beste album tot nu toe uit, Brother Brother Brother, een mix van funky, percussieve nummers en soepele, zij het logge ballades die nog steeds door velen wordt beschouwd als het baanbrekende album van Isley Brothers.

In 1973 sloten de drie jongere leden zich formeel aan bij de groep en werden geïntroduceerd in 3 + 3, een out-of-the-box smash met de hard rockende rock en soulhit “That Lady”. Dit begon met een reeks gouden en platina albums die de Isley Brothers naar de stratosfeer van populaire zwarte muziek brachten, waardoor ze misschien wel een van de belangrijkste R & B-acts van de jaren zeventig waren en de eerste die de funkgeluiden van Sly en de Family Stone met succes samenvoegen. met het elektrische rockwerk van voormalig Isley-gitarist Jimi Hendrix.

De Isleys hielden de hits tien jaar lang vast. Funked nummers ‘Live It Up’, ‘Livin In The Life’, ‘Harvest For the World’ en ‘Take Me To The Next Phase’, afgewisseld met lieve, sexy ballads als ‘Groove With You’, ‘Footsteps In The Dark “en” Voyage to Atlantis. “

Terwijl de groep in de jaren 80 in twee bedrijven zou splitsen (The Isley Brothers en Isley / Jasper / Isley) en de dood leden zou nemen, zou de erfenis van Isley Brothers in de 21e eeuw voortleven door de opnieuw samengestelde groep bestaande uit Ron en Ernie Isley, evenals de solocarrière van Chris Jasper.

In 2021 ontvingen de Isleys een welverdiende viering in de vorm van de “VERSUZ” met Earth, Wind & Fire. Het werd een van de meest bekeken afleveringen van de webserie en wekte nieuwe interesse in de ongelooflijke geschiedenis van de groep. De nieuwe naam van de Teaneckstraat is weer een passend rozenboeket dat de weg heeft gestuurd naar deze legendarische act.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media