The Temptations trappen 60-jarig jubileum af

Spread the love

Motown / UMe is verheugd de aftrap aan te kondigen van het 60-jarig jubileum van de legendarische, Grammy Award-winnende Temptations. The Temptations zijn een van de meest gerespecteerde en productieve muzikale instellingen aller tijden. Motown-armaturen, The Temptations, zijn tegenwoordig een van de meest iconische, bestverkochte merken in de entertainmentwereld. Met Otis Williams, het oprichtende en enige overgebleven lid van The Temptations, wordt hun populariteit steeds groter en is hun trackrecord van het blijven verkopen van tientallen jaren aan geschiedenismakende muziek adembenemend.

The Temptations tekenden hun eerste contract met Motown op 15 mei 1961. De leden van de groep ten tijde van de eerste contracttekening met Motown bestonden uit Otis Williams, Paul Williams, Eddie Kendricks, Melvin Franklin en Elbridge Bryant. In 1964 was de groep geëvolueerd tot wat bekend werd als de wereldberoemde “Classic Five”: Otis Williams, Paul Williams, Eddie Kendricks, Melvin Franklin en David Ruffin.

Nu 60 jaar later, op 15 mei 2021, wordt om deze historische gelegenheid te herdenken en te markeren, de Temptations ’60th Anniversary-campagne gelanceerd die loopt tot en met juni 2022. De campagne van een jaar omvat nationale en internationale concertreizen, een aankomend jubileumalbum , nieuwe videoseries en feestelijke evenementen onderweg, waaronder de heropening op 16 oktober van de Broadway-musical Ain’t Too Proud: The Life and Times of the Temptations, gebaseerd op Otis Williams ‘persoonlijke reis plus erkenning van Otis Williams ’80ste verjaardag op 30 oktober.

De 60-jarige nalatenschap van The Temptations omvat generaties. Wat begon in Detroit in 1961, toen een opmerkelijke combinatie van soulvolle stemmen zich verenigde, was het ontstaan ​​van een epische reis die meerdere supersterren aan de wereld heeft geïntroduceerd en enkele van de grootste muzikale meesterwerken in de moderne tijd heeft voortgebracht.

Otis Williams verklaarde: “Ik ben gezegend om deze reis te maken met Shelly Berger, mijn manager en dierbare broer, en met al mijn broers, de Temptations. Nu, om als laatste uit de klassieke line-ups te komen, kan soms moeilijk zijn, maar ik weet dat God me hier met een reden heeft achtergelaten, en dat was om te blijven delen met nieuwe generaties fans, de geweldige muziek die we daarmee begonnen huis met twee verdiepingen in Detroit, bekend als Hitsville USA. Muziek is een universele taal en ik weet dat onze muziek door de jaren heen mensen vreugde, troost en soms zelfs hoop heeft gebracht. Ik hoop echt dat dit ons grotere doel op aarde was. Enkele van de beste momenten in mijn leven waren het zien van talloze fans, uit verschillende lagen van de bevolking over de hele wereld, die samenkwamen rond een van onze liedjes. Het bereiken van deze mijlpaal in mijn carrière is niet altijd gemakkelijk geweest, maar het is verheugend te weten dat onze fans er altijd zijn geweest, bij elke stap. Ik ben ze allemaal echt dankbaar. Wij zijn van plan later deze zomer weer op tournee te gaan en ik en mijn broers, Ron Tyson en Terry Weeks, Temptations voor respectievelijk de afgelopen 38 jaar en 24 jaar, samen met Willie Greene, Jr., en Mario Corbino kijken ernaar uit om te delen dit speciale jubileum met jullie allemaal. “

President & CEO, UMe Bruce Resnikoff zei: “De evolutie van The Temptations gedurende de 20e en 21e eeuw is een van de grootste Amerikaanse muziekverhalen van onze generatie. Ze behoren tot de meest legendarische artiesten in de branche, en hun snelle opkomst tot superster overtrof alle verwachtingen en veranderde de loop van de muziekgeschiedenis, hier en over de hele wereld. Het is een enorme eer om niet alleen de erfenis, het kunstenaarschap en de gerenommeerde muziekcatalogus van de groep te erkennen, maar ook het enige overgebleven lid van de klassieke groep, Otis Williams, die vandaag de dag nog steeds de fakkel voor fans voortzet. “

Shelly Berger, de langjarige manager van Temptations, voegde eraan toe: “Dit is een mijlpaal. We willen de eerbiedwaardige Bruce Resnikoff bedanken voor het maken van deze reis met ons en voor jarenlange niet aflatende steun. Deze baanbrekende ervaring met The Temptations, en Otis in het bijzonder, is zestig jaar later nog steeds opwindend en lonend. Om met een zo begaafde groep als de Temptations te werken, realiseerde ik me al snel dat ik me in het epicentrum van muziekentertainment wereldwijd bevond. Onze reis samen, gedurende de hele evolutie van de groep, is en blijft een schat aan gedenkwaardige ervaringen. De muziek van The Temptations is tijdloos, en Otis ‘vasthoudendheid, genialiteit en visie zijn de lijm die vanaf het allereerste begin in het hart van de groep is gebleven. “

Het verhaal van Temptations is ontegensprekelijk een wegenkaart door de Amerikaanse geschiedenis. Het voorname erfgoed, de invloed en de bijdragen van de groep aan de Afrikaans-Amerikaanse en Amerikaanse cultuur in het algemeen en aan het wereldwijde muzieklandschap is ontzagwekkend. The Temptations waren pioniers. Ze behoorden tot de eerste Afro-Amerikaanse groepen in reguliere televisieprogramma’s in de jaren 60. De fenomenale tv-bekendheid maakte hun muziek populair en in combinatie met de steun van DJ’s in het hele land, leidde dit tot succes in de hitlijsten, niet alleen op R & B-lijsten, maar ook in de Billboard Hot 100-hitlijsten. Tijdens hun beroemde Motortown Revue-bustochten tijdens het hoogtepunt van de burgerrechten- en stemrechtenbewegingen, kregen ze vaak uit eerste hand te maken met racisme en discriminatie, maar ze werden niet omgeleid. In plaats daarvan verhieven ze hun stem met liedjes die maatschappelijk relevant waren in het land. Veel van die liedjes zijn nog steeds betekenisvol. Hun liedjes waren ook een inspiratie voor Amerikaanse soldaten die vochten in de oorlog in Vietnam. Tijdens concertreizen worden de Temptations vaak verwelkomd door militaire veteranen die verhalen delen over het inspirerende effect van hun muziek.

In de jaren 70 zorgde de opkomende zwarte middenklasse voor de groei van kunst en entertainment voor Black Artists en The Temptations behoorden tot de groepen die voorop liepen in die golf. Hun invloed op reguliere en internationale artiesten, zoals de Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan, Tina Turner, Annie Lennox, Jose Feliciano en anderen, is opmerkelijk. Artiesten die de afgelopen 60 jaar de nummers van Temptations hebben opgenomen, lezen als een ‘Who’s Who’ van de muziekopnamesector. Tegen de jaren 80 is de veerkracht van de Temptations zichtbaar en uniek. Ze lanceren een reünietour die David Ruffin en Eddie Kendricks verenigt met de line-up van die tijd, en koppen in de Motown 25: Yesterday, Today, Forever-televisiespecial op het netwerk. Voordat het decennium voorbij is, worden ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Nu de 20e eeuw zijn einde nadert, sturen de Temptations een bericht naar de wereld dat ze hun album Phoenix Rising leuk vinden, zullen blijven opstaan ​​en zich een weg banen naar de harten van fans. Ze winnen nog een aantal prijzen en zowel ‘My Girl’, wat velen hun magnum opus noemen, en ‘Papa Was A Rollin ’Stone’ worden in respectievelijk 1998 en 1999 opgenomen in de Grammy Hall of Fame. In de decennia die volgen in de 21e eeuw, krijgt de groep hun vierde GRAMMY voor hun “Top 20” R & B-album, Ear-Resistible, bekroond met Best Traditional R&B Vocal Performance en ontvangen ze een Grammy Lifetime Achievement Award, de vijfde GRAMMY van de groep. .

Naast de fenomenale muziekcatalogus van The Temptations, is het vermeldenswaard dat de beroemde choreografie, verfijnde stijl en garderobe van de groep voor altijd een revolutie teweegbrachten op het podium in de muziekwereld. Hun beroemde handelsmerken, de wandeling van de Temptations en de bekende vierkoppige microfoon, beide eigen uitvindingen, zijn onuitwisbaar gestempeld op hun blijvende erfenis voor de eeuwigheid.

The Temptations

The Temptations staat op nummer 1 in de meest recente lijst van beste R & B / hiphopartiesten aller tijden van Billboard magazine en de groep verschijnt in de lijst van 125 beste artiesten aller tijden in het tijdschrift. In september 2020 merkten de redacteuren van het tijdschrift Rolling Stone op dat de Temptations “onbetwistbaar de grootste zwarte vocale groep van het moderne tijdperk …” zijn, en vermeldde het Anthology-album van de groep onder de 500 beste albums aller tijden. De groep heeft miljoenen albums verkocht en vijf Grammy Awards gewonnen, waaronder een Grammy Lifetime Achievement Award. The Temptations zijn opgenomen in de Grammy, Rock and Roll, Rhythm and Blues Music en Vocal Group Halls of Fame. Ze hebben een ster op zowel de Hollywood Walk of Fame als de Walk of Fame van het Apollo Theater. The Temptations leverden Motown’s allereerste GRAMMY tijdens de 11e jaarlijkse Grammy Awards-uitreiking in 1969 voor beste ritme en bluesoptreden door een duo of groep, vocaal of instrumentaal voor het nummer ‘Cloud Nine’. Ze hebben talloze gouden, platina en multi-platina hitlijsten uitgebracht, waarvan er vele worden beschouwd als Amerikaanse meesterwerken. Ze hebben 16 # 1 R & B-hitlijsten, 44 Top 10 R & B-hitlijsten, waaronder 14 # 1 R & B-singles, plus vier Billboard # 1-singles.

Universal Music Enterprises:

Universal Music Enterprises (UMe) is de wereldwijde catalogus en divisie voor speciale markten van Universal Music Group. UMe werkt nauw samen met de platenlabels, territoria en werkmaatschappijen van UMG en biedt een eerstelijnsbenadering van catalogusbeheer, de nadruk op strategische marketinginitiatieven en het creëren van kansen in nieuwe technologieën.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media