Toetsenist William Green brengt op 18 mei 2021 nieuw album ‘The Power In You’ uit

Spread the love

International Recording Artist & Keyboardist Extraordinaire William Green zal op dinsdag 18 mei 2021 zijn vijfde album, The Power In You, uitbrengen.

Als fulltime muzikant, componist, songwriter en producer heeft Green een passie voor zijn muziek en steekt hij zijn hart en ziel in zijn uitvoeringen. Hij levert funky, vrolijke, soulvolle en eigentijdse jazzgeluiden.

“Ik creëerde / schreef het nummer The Power In You voordat deze raciale pandemie in 2020 zijn lelijke kop liet zien. Het werd me duidelijk toen ik zag dat Colin Kaepernick zijn identiteit en sociale mediaplatforms gebruikte om de aandacht te vestigen op wat wij als land zijn. nu uitgedaagd met. Ik vond dat er een muziekstuk nodig moest zijn dat ook het echte en ware virus zou verlichten dat meer dan 500.000 mensen heeft gedood ”, zegt Green. “Dit lied is geschreven om alle mensen van alle rassen, religie, politieke overtuiging en seksueel geslacht in staat te stellen zich ervan bewust te zijn dat verandering voor het welzijn van de mensheid haalbaar kan en moet zijn met de kracht die wij als mensen hebben.” The Power In You kan worden gekocht op www.williamgreenmusic.com en digitale verkooppunten wereldwijd.

Zijn vorige vier albums bevatten een uitzonderlijk goed gecomponeerde verzameling originele nummers, geschreven en geproduceerd door Green. Het indrukwekkende kunstenaarschap van Green heeft hem de gelegenheid gegeven om vijf cd’s te schrijven en te produceren: zijn debuut-cd, Magic Dream (2004), Green Valley (2006), Music 4 Life (2010), Mind Rush (2018) en de komende cd (2021) De kracht in jou. De tweede cd, Green Valley, bevatte de multi-Grammy, bekroonde jazzartiest Boney James op het nummer, Lakeshore Drive. “Fans kunnen nummers verwachten die zijn ontworpen om de mensen te versterken die de game-changers in het leven zijn. De meeste nummers, zo niet alle, hebben een directe correlatie met de huidige gebeurtenissen van vandaag. Toen ik ze niet wist toen ik ze schreef, had ik geen idee dat deze liedjes zouden resoneren met de luisteraars tijdens deze raciale, politieke en gezondheidscrisis die we allemaal doormaken. Ik hoop dat de luisteraars iets horen dat hen verbindt met hoe we onszelf kunnen verbeteren en ook een plezierige tijd hebben met luisteren en dansen op deze verzameling empowermentliedjes ”, zegt Green.

De buitengewone pianist / singer / songwriter, geboren in Chicago, heeft zijn charismatische charme en klavierbeheersing tentoongesteld met publiek over de hele wereld (Japan, Europa, Afrika), terwijl hij nationaal optrad met veelgeprezen artiesten zoals Boney James, Tom Brown, Earl Klugh, Mindi Abair, Peabo Bryson, Cameo, Valerie Simpson, Kenny Lattimore, Melba Moore, Jennifer Holiday, Jean Carne, de zonen van Otis Redding (militaire tour), BB King All-Star Band en Curtis Mayfield. Hij had ook het voorrecht om samen met Susan Tedeschi op te treden als voorprogramma van de Rolling Stones; geopend voor Spyro Gyra en The Yellow Jackets. Green heeft opgetreden op het Capital Jazz Festival en het Atlanta Jazz Festival.

http://news.theurbanmusicscene.com/

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media