Live optreden van de week: de SOS Band verspreidt weer liefde

Spread the love

Net als miljoenen anderen over de hele wereld zijn we al bijna vier decennia grote fans van The SOS Band. Met een discografie van inmiddels iconische nummers gevuld met strakke instrumenten en geweldige vocale uitvoeringen, zijn het all-timers die vandaag de dag nog steeds goed klinken. We hebben SoulTrackers onlangs op de hoogte gebracht van de ziekte van leadzangeres Mary Davis en hadden gepland om met pensioen te gaan. Dat maakt het recente live studio-optreden van de band met Mary des te specialer. Hier is hoe SOS Bandleider en manager Abdul Ra’oof de scène voor ons beschrijft:

In maart 2021 nam producer Barbara “Bobbie” Dyce contact op om de mogelijkheid te bespreken voor de SOS Band om op te treden tijdens de laatste aflevering van “The Going Live Show” voor Kinship Studios. Voordat Mary Davis en ik ermee instemden deel te nemen, had Mary aangekondigd dat ze niet meer live optredens zou gaan doen vanwege haar vroegtijdige gezondheidsproblemen. Onze deelname aan dit evenement was zonder twijfel overeengekomen.

Ironisch genoeg is Bobbie de dochter van de eerste producer van de SOS Band, Sigidi Abdullah. Sigidi Abdullah was de persoon die verantwoordelijk was voor het veranderen van de naam van de SOS Band van Santa Monica naar de huidige naam en wordt gecrediteerd voor het produceren op het eerste platina-album van de SOS Band voor Tabu Records. Zijn productiegenie leidde ertoe dat de single “Take Your Time Do It Right” platina werd.

Nadat ik de mogelijkheid van een live optreden met Mary had besproken, stopte ik bij Kinship Studios om hun videoproductiefaciliteit te beoordelen en liep naar binnen terwijl de YingYang Twins hun videoproductie aan het voltooien waren.

Producer Bobbie gaf me een rondleiding door de videomontagezaal, waar ik een ontmoeting had met technisch directeur Tahir Daudier en Ira Leach, de editor. Ik was meteen onder de indruk van hoe georganiseerd, creatief en getalenteerd dit jonge videoproductieteam was.

Nadat ik de faciliteit had bekeken, voelde ik aanvankelijk dat het moeilijk zou zijn voor de SOS Band om in de studio op te treden zonder enorme productiekosten te creëren vanwege de akoestische behoeften van een grote band en de vereisten die nodig zijn om een ​​live optreden met enscenering en productie te filmen.

Mary en ik waren allebei enorm teleurgesteld, want dit leek een toevallige gelegenheid om met Sigidi’s dochter Bobbie en het getalenteerde videoproductieteam van GLS samen te werken en hen te ondersteunen.

Later die week nam Bobbie contact met me op om hun interesse kenbaar te maken in samenwerking met Alfred Ellis, mede-eigenaar van Stage Audio Production (SAP) repetitiestudio’s. Dat klonk als muziek in mijn oren. Alfred en ik hebben een lange en vertrouwensvolle relatie. SAP is uitgerust met alles wat The SOS Band nodig heeft voor audio, videoprestaties en live-opnames

Nu Mary ermee instemde om op te treden, moesten er aanpassingen worden gedaan om het voor haar een wenselijke situatie te maken. Na overleg met Bobbie kwamen we een thema uit de jaren ’70 overeen, gecentreerd rond een ontspannen, volwassen nachtclub-sfeer met een dansend publiek, vergeleken met onze normale voorstelling met hoge intensiteit.

Naarmate het optreden dichterbij kwam, was het indrukwekkend om te zien dat alle delen extreem hard werkten om deze geweldige productie te laten gebeuren voor TGLS ‘laatste aflevering van “The Going Live Show” voor Kinship Studios. De verbluffende resultaten van deze productie maakten toekomstige samenwerkingsplannen tussen Stage Audio Productions en Kinship Studios mogelijk. Over het algemeen was het een win-win voor iedereen.

We houden gewoon van deze video en alles wat het vertegenwoordigt. De SOS Band speelt veel fanfavorieten, waaronder ‘Groovin’, ‘Just Be Good To Me’, ‘Tell Me If You Still Care’ en ‘Take Your Time’. En het is geweldig om Mary Davis nog een laatste keer haar ding met de groep te horen doen.

Bekijk dit speciale “Live optreden van de week” en geniet van The SOS Band.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media