Today in Music History (18 mei): Jeffrey Osborne gaat solo

Spread the love

Love Togetherness and Devotion (later afgekort tot L.T.D.) was een van de beste en meest populaire zelfstandige zielengroepen van de jaren ’70. Opgericht in 1968 in Greensboro, North Carolina, was de groep “supergroot” tegen de tijd dat het in 1973 tekende bij A&M Records, met leden Carle Vickers (trompet / saxofoon / fluit), Toby Wynn (saxofoon), Abraham “Onion” Miller (saxofoon), Arthur Lorenzo Carnegie (saxofoon, fluit, gitaar), Jeffrey (drums en zang) en broer Billy Osborne (keyboards), Henry Davis (bas, fluit, keyboards), Jimmy Davis (keyboards en muzikaal leider), gitarist Johnny McGhee en hoornist Jake Riley.

De groep zocht de volgende jaren naar zijn eigen geluid en vond het uiteindelijk in een smakelijke mix van funky partytunes afgewisseld met zoete ballads, allemaal geleid door Jeffrey Osborne’s rijke, romantische bariton. Na een paar valse starts, L.T.D. landde een # 1 Soul-hit in 1976 met het inmiddels klassieke liefdeslied “Love Ballad” (later opnieuw gemaakt, in discofied formaat, door George Benson) en het album Love to the World. Het jaar daarop stonden ze weer bovenaan de hitlijsten met de funky dance-cut “Back In Love Again” en het # 1 album Something To Love. De groep bleef de volgende drie jaar scoren met een reeks prachtige Osborne-ballads, waaronder “Stranger”, “Where Did We Go Wrong” en “We beiden verdienen elkaars liefde”.

In de loop van de L.T.D. albums, werd Osborne een grotere en grotere aanwezigheid, en op deze dag in 1982 werd het officieel dat hij solo ging, aangezien hij een debuutalbum uitbracht dat een carrière als soloartiest zou beginnen die zelfs zijn werk met L.T.D. overtrof.

Uitgebracht op het A & M-label dat Osborne’s thuis was bij de groep, was zijn gelijknamige debuutalbum geweldig, een combinatie van eigenzinnige dansnummers zoals ‘I Really Don’t Need No Light’ en radiovriendelijke ballads zoals ‘On The Wings of Love . ” Het beste van alles was een door Osborne geschreven balladmeesterwerk, “Congratulations”, een emotioneel lied van verlies dat nog steeds een van zijn meest gevraagde nummers is.

In het daaropvolgende decennium bleef Osborne een vaste waarde aan de top van de hitlijsten met hits als ‘Don’t You Get So Mad’, ‘Plane Love’, ‘Let Me Know’, ‘She’s On The Left’, ‘You Zou van mij moeten zijn “en” alleen maar menselijk. “

Osborne is tot in de zeventig blijven opnemen en toeren, en hij ziet er geweldig uit en klinkt geweldig. En deze ongelooflijke solocarrière van vier decennia vond zijn oorsprong op deze dag in 1982.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media