Iconische Motown-muzikant en Detroit-bandleider Johnny Trudell sterft op 82-jarige leeftijd

Spread the love

The Motor City rouwt vandaag om het overlijden van een legende, aangezien de iconische bandleider Johnny Trudell op 82-jarige leeftijd is overleden. De trompettist heeft heel veel in die 82 jaar gestopt en hij heeft decennialang enorm bijgedragen aan de rijkdom van de Detroit-muziekscene, zowel als speler en als leider van de verschillende lokale bands.

Trudell was een vaste klant op veel van de geweldige Motown-albums van de jaren zestig en zeventig, en trad zelfs op op de vaak gevierde Marvin Gaye-klassieker ‘What’s Going On’. Zijn oor en zijn veelzijdigheid speelden een sleutelrol in zijn opmars naar de A-lijst van trompettisten in de tijd dat de platen live werden opgenomen.

Trudell werd eind jaren 70 een bekend bandleider en hij trad op op tientallen Detroit-opnames van artiesten als Dennis Coffey, Enchantment en The Four Tops. Hij stond ook voor verschillende albums met jazzstandaarden. Maar nog belangrijker, zijn groep werd de “go to” lokale band voor schijnbaar elke grote artiest die in de clubs van de Motor City speelde, van Frank Sinatra tot Rod Stewart tot Johnny Mathis tot Smokey Robinson, en zoveel anderen.

En natuurlijk leidde Trudell de huisband in verschillende luxe clubs in Detroit, waaronder regelmatig optredens in de Andiamo-restaurants.

Trudell laat zijn vrouw Beverly en zijn broer achter, evenals zijn kinderen, Michael, Steven, Michelle en Jeff, en drie kleinkinderen.

Johnny Trudell, een van de laatste bruggen naar een andere tijd in de lokale muziekscene, was een reus die hielp om de ster van Detroit te laten schijnen als een muziekmekka voor de tweede helft van de 20e eeuw. Hij zal lang herinnerd en gevierd worden.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media