Joy Denalane neemt ons mee naar “The Show”

Spread the love

Duitsland heeft zijn weg gevonden naar de Amerikaanse hitlijsten via verschillende genres, vooral op de dansvloer (met nummers als Haddaway’s “What Is Love?”). En nu zijn er verschillende bekende artiesten in de huidige urban muziekscene, zoals Joy Denalane. Denalane, ook wel Duitslands Queen of Soul genoemd, dompelt haar moeiteloos gearticuleerde stem onder in hiphop, Afropop en alles wat bij haar buitengewone muzikaliteit past.

Denalane’s debuut Mamani uit 2002, met haar oom, de Zuid-Afrikaanse jazzlegende Hugh Masekela, verkende haar muzikale bereik van Prince’s “Sign o’ The Times” tot de popstandaard “I Cover the Waterfront”. Het vervolg, Born & Raised, was een griezelige weerspiegeling van de Queen of Hip-Hop Soul – Mary J Blige. Maar al met al behoort het sentiment van de singer/songwriter tot de klassieke soul, zoals blijkt uit de samenwerking van The Dresden (Germany) Soul Symphony 2008 met Bilal, Tweet en Dwele. En de soulvolle 2020-ge,, Let Yourself Be Loved, Denalane’s eerste release voor Motown (via Vertigo Berlin), was haar bekroning, met meer dan 10 miljoen streams.

First Listen is eindelijk vereerd om Denalane te presenteren met “The Show”, een van de vijf nieuwe nummers van de komende Let Yourself Be Loved The Deluxe Edition (Lesedi/Motown). Onder de productiebegeleiding van jazzpianist Roberto Di Gioia straalt “The Show” verfijning uit die Motown en dergelijke waardig is, gematteerd met randen van europop. En de lessen die zijn geleerd over “The Show” richten zich op karakterkwetsbaarheden van volwassenen die hun kinderen opvoeden. Denalane herinnert zich het doel van het lied: “Ik vertel mijn kinderen: vergeef me alstublieft, dat ik ook slechts een deel van de show ben, een deel van het systeem – en als zodanig feilbaar.” Deze kostbare melodische ingrediënten en echte verhaallijnen zoals “The Show ” schep twee redenen op waarom Denalane meer soulvolle herrie zal maken in de VS. Luister!

Joy Denalane – “The Show”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media