60s Soul Giant Al Kent sterft op 84

Spread the love

De diepe zielengemeenschap vanavond rouwt. Een van de vaak onaangekondigde zang-, songwriting- en productiegrootheden van de jaren zestig, Al Kent, is op 84-jarige leeftijd overleden. Geboren als Albert Hamilton in Detroit, Kent, samen met zijn broers Robert en Eugene en zijn vrouw Norma Toney, creëerden ze een Detroit-muzikale kracht, afgezien van Berry Gordy Jr.’s Motown-moloch, door tientallen nu gekoesterde hits te schrijven en te produceren die nog steeds worden beluisterd tot meer dan een halve eeuw na de eerste release. “SOS (Stop Her On Sight)” en “(Just Like) Romeo And Juliet” waren slechts twee van de bekendste nummers van het team. Deze en anderen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van nu legendarische labels zoals Ric Tic en Golden World (later gekocht door Motown), en vestigden de Motor City als de broeinest voor soulmuziek in de vroege jaren 60, met baanbrekende acts als Edwin Starr, JJ Barnes, en The Fantastic Four. Kent werd zelf ook een grote artiest, vooral met nummers als de instrumentale hit ‘You’ve Got To Pay The Price’ en ‘The Way You’ve Been Acting Lately’. Kent bleef actief, en gelukkig leefde hij mee om zijn vroege werk in eerbied te zien groeien door soulmuziekfans over de hele wereld. Rust in vrede, meneer.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media