IGA (A&M)/Urban Legends kondigt 40e verjaardag vinyl heruitgave van Quincy Jones 1981 album “The Dude” aan | Komt 11 juni 2021

Spread the love

In 1981 bracht Quincy Jones The Dude uit, een monumentaal pop-soulalbum gemaakt met een geweldige cast van vocalisten, studiomuzikanten en songwriters. Vandaag is IGA (A&M) / Urban Legends verheugd om de heruitgave van The Dude voor het 40-jarig jubileum aan te kondigen; nu beschikbaar voor pre-order en beschikbaar op 11 juni 2021. De heruitgave van de limited edition 40e verjaardag met gedurfd geel vinyl met rood/oranje spetters, bevat ook een lithografie van de iconische albumhoezen, een gatefold-hoes met folieafwerking en nieuw geremasterde audio .

Er is ook een single-LP in de standaardeditie beschikbaar, met een tip-on gatefold-hoes en nieuw geremasterde audio. The Dude was een commercieel succes, bracht 81 weken door in de Billboard Hot 100-hitlijst en piekte op nummer drie. Het bracht drie top 40-singles voort, waaronder “One Hundred Ways” met James Ingram, dat later Jones’ grootste hit als soloartiest werd. Het Latin-geïnspireerde dansnummer “Ai No Corrida” en de tedere ballad “Just Once” kwamen ook in de VS in de hitparade, terwijl de door hoorns aangedreven “Razzamatazz” Jones’ hoogste Britse hitlijst bereikte als soloartiest. Quincy Jones werd tijdens de Grammy’s van 1981 uitgeroepen tot Producer of the Year. The Dude werd genomineerd voor vijf Grammy’s en won er uiteindelijk drie: Best Instrumental Arrangement, Best R&B Performance by a Duo of Group with Vocal, en Best Instrumental Arrangement (Accompanying Vocalists).

“Op een dag waren Henry Mancini en ik in een kunstgalerie op Wilshire Blvd., en ik zag een sculptuur die me net riep. Er stond: “Hé man, breng me naar huis. Ik wil een album zijn, ik wil een deuntje zijn.” Ik twijfelde er niet aan en kocht het beeld toen en daar, omdat het een houding had zoals ik nog nooit eerder had gezien. Het klinkt misschien gek, maar dat is wat de naam inspireerde van mijn album uit 1981, The Dude, en je kunt het silhouet van het beeldhouwwerk op de albumhoes zien! Ik kwam er ook achter dat het beeld eigenlijk afkomstig was van een boerderij in Zuid-Afrika. De boerderij maakte geen winst, dus de eigenaar liet een beeldhouwleraar genaamd Fanizani Akuda (een lid van de beeldhouwbeweging genaamd Shona Sculpture) komen om zijn arbeiders te leren beeldhouwen, zodat ze de kost konden verdienen, en The Dude is een van de sculpturen die Fanizani op de boerderij maakte! Sindsdien heb ik The Dude!!

Het album werd genomineerd voor 5 Grammy Awards en won er 3!” Quincy Jones De creatieve magie van Jones omvat meer dan zeven decennia, te beginnen met de muziek van het post-swing-tijdperk, en blijft de hedendaagse high-tech, internationale multimedia-hybriden beïnvloeden. Jones, door Time Magazine genoemd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van de 20e eeuw, werd geboren op 14 maart 1933 in de Southside van Chicago en groeide op in Seattle. Jones won de eerste van zijn 28 Grammy Awards voor zijn arrangement van Count Basie’s “I Can’t Stop Loving You”, en bleef met Basie werken aan Frank Sinatra’s klassieker Sinatra At The Sands, dat het beroemde arrangement van “Fly Me To” bevat. The Moon”: de eerste opname die astronaut Buzz Aldrin op de maan maakte toen hij in 1969 landde.

De lauweren, prijzen en onderscheidingen zijn ontelbaar. Jones heeft een Emmy Award gewonnen voor zijn partituur van de openingsaflevering van de historische tv-miniserie Roots; zeven Oscar-nominaties; de Jean Hersholt Humanitarian Award van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences; 28 Grammy-onderscheidingen; een N.A.R.A.S.’ prestigieuze Trustees’ Award; en de Grammy Living Legend Award. Hij is de meest genomineerde Grammy-artiest aller tijden met in totaal 80 nominaties. In 2001 werd Jones benoemd tot Kennedy Center Honoree voor zijn bijdragen aan het culturele weefsel van de Verenigde Staten van Amerika, en werd hij door de National Endowment for the Arts erkend als een Jazz Master (de hoogste jazz-eer van het land). In 2010 ontving Jones de National Medal of Arts, Amerika’s hoogste artistieke eer, en meest recentelijk in 2016 ontving Jones een Tony Award voor de categorie ‘Best Revival of a Musical’ voor de Broadway-productie van The Color Purple. De prijs completeerde de zeldzame EGOT-set voor Jones: een exclusieve subset van artiesten die een Emmy, Grammy, Oscar en Tony Award hebben ontvangen. Er zijn slechts 21 EGOT-ontvangers in de geschiedenis.

Tracklisting:

A1 Ai No Corrida 6:18
A2 The Dude 5:35
A3 Just Once 4:32
A4 Betcha’ Wouldn’t Hurt Me 3:33

B1 Somethin’ Special 4:03
B2 Razzamatazz 4:20
B3 One Hundred Ways 4:19
B4 Velas 4:05
B5 Turn On The Action 4:17

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media