Neo-Soul Singer Donnie’s album “The Colored Section: Digital Deluxe Edition” arriveert op 18 juni 2021

Spread the love

Ter ere van de aanstaande 20e verjaardag van de release, ontvangt The Colored Section van de invloedrijke neo-soulzanger DONNIE een gloednieuwe digitale deluxe editie, die op 18 juni 2021 via Motown/UMe wordt uitgebracht voor DSP’s. De heruitgave wordt heruitgegeven als onderdeel van de vieringen van Juneteenth, Pride en Black Music Month en bevat 16 bonustracks, die allemaal voor het eerst worden gestreamd, met verschillende remixes, rariteiten en niet-uitgebrachte tracks van de opnamesessies van The Colored Section.

Je kunt de digitale deluxe hier alvast opslaan. Na een eerste onafhankelijke release op Giant Step Records in 2002, werd The Colored Section een jaar later opnieuw uitgebracht als een joint venture met Motown te midden van een neo-soul beweging die zijn nieuwe labelgenoten Erykah Badu, Kem en India omvatte.Arie . Het is een diep aangrijpende, inspirerende plaat die raakt aan de maatschappelijke en culturele onderwerpen slavernij, racisme, onderdrukking, consumentisme, haar, liefde voor hetzelfde geslacht en post 9/11 Amerika – onderwerpen waar we tot op de dag van vandaag mee worstelen. “The Coloured Section gaf me de kans om hulde te brengen aan Afro-Amerikaanse mensen en hun Amerikaanse ervaring”, legt Donnie, een neef van Marvin Gaye, uit over de plaat.

“Als mensen me benaderen en me vertellen hoe The Colored Section hun leven ten goede heeft veranderd, herinnert het me eraan waarom ik het album in de eerste plaats heb gemaakt. De gekleurde sectie is mijn versie van What’s Going On. Het was absoluut een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor mijn album.” “Toen Donnie me benaderde met zijn idee om The Coloured Section te maken, zei ik zonder aarzelen ja”, voegt Maurice Bernstein, de CEO van Giant Step Records en de uitvoerend producent van het album, toe. “Het klinkt vandaag de dag net zo relevant en fris als toen we het bijna 20 jaar geleden voor het eerst uitbrachten.” Naast Donnie’s kernspelers en Harvey’s multi-instrumentale bijdragen, zijn prominente gastmuzikanten op het album onder meer de legendarische RRHOF 2021-inductee Billy Preston, gitarist Al McKay (Ike & Tina Turner, Earth, Wind & Fire), bassist Bobby Watson (Rufus) en pianist Wayne Linsey (Whitney Houston, Maze, American Idol band, et al).

TRACK LIJST

Donnie – The Colored Section: Digital Deluxe Edition

Original Album
1. Welcome To The Colored Section
2. Beautiful Me
3. Cloud 9
4. People Person
5. Big Black Buck
6. Wildlife
7. Do You Know?
8. Turn Around
9. You’ve Got A Friend
10. Heaven Sent
11. Rocketship (Original LP Mix) Extended *
12. Masterplan
13. Our New National Anthem
14. The Colored Section

Bonus Tracks
15. Trois *
16. When You Call My Name *
17. Do You Know? (Steve ‘The Scotsman’ Harvey FunkyMalibu Remix) *
18. Do You Know? (DFA Remix)
19. Do You Know? (DFA Instrumental)
20. Do You Know? (DFA Beats)
21. Do You Know? (Danny Krivit Edit) a capella ending *
22. Do You Know? (Album instrumental)
23. Cloud 9 (DJ Spinna Mix)
24. Cloud 9 (DJ Spinna Mix Edit) *
25. Cloud 9 (DJ Spinna Instrumental)
26. Cloud 9 (Album Instrumental)
27. Rocketship (CD Mix)
28. Holiday (Original Version)
29. Holiday (DJ Deep Remix)
30. Holiday (DJ Deep Dub)

* Previously Unreleased

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media