Saxofonist Dave McMurray brengt nieuw album “Grateful Deadication” uit op 16 juli 2021

Spread the love

Saxofonist Dave McMurray heeft een releasedatum van 16 juli aangekondigd voor Grateful Deadication, zijn tweede release voor Blue Note Records. Op de nieuwe full-length neemt McMurray zijn gruizige, soulvolle Detroit-geluid en herinterpreteert hij de bloemrijke liedjes van San Francisco-iconen The Grateful Dead met een album dat even levendig als onverwacht is. De aankondiging komt met de video voor een transcendente versie van Jerry Garcia en Robert Hunter’s “Loser”, met Grateful Dead mede-oprichter Bob Weir, naast Bettye LaVette en Weir’s Wolf Bros bandleden Don Was, Jay Lane, Jeff Chimenti en Greg Leisz.

Tijdens de hoogtijdagen van de onvermoeibare touren van de Doden, was McMurray zelf onderweg en voegde zich bij Blue Note-president Don Was in de niet-categoriseerbare Was (Not Was) die begon in 1981. McMurray trad op met een verbluffende selectie van legendarische muzikanten, waaronder BB King , The Rolling Stones, Bob Dylan, Iggy Pop, Patti Smith, Bonnie Raitt, Johnny Hallyday, Gladys Knight, Albert King, Nancy Wilson, KEM, Bootsy Collins, Herbie Hancock, Geri Allen en Bob James. In 2018 voegde McMurray zich bij Don Was voor een all-star set op het Hardly Strictly Bluegrass Festival in San Francisco. Het optreden bevatte een verrassend optreden van Bob Weir, die onlangs Was en drummer Jay Lane had ingeschakeld voor zijn nieuwe band Wolf Bros, inclusief een vertolking van de Dead-klassieker “Days Between”. “Mijn Grateful Dead-avontuur begon een paar jaar geleden toen ik het geluk had een show te spelen met The Wolf Bros”, legt McMurray uit.

“De lange vorm, vreemde maten en complexe akkoorden van de muziek grepen me meteen. Ik merkte dat de nummers geweldige melodieën hadden en toch de openheid van de elektrische periode van Miles Davis hadden. De muziek was pakkend, psychedelisch, rauw, met het idee dat niemand solo’s / iedereen solo’s – vergelijkbaar met Weather Report. Hoe meer ik luisterde, hoe meer ik wist dat deze nummers uiteindelijk een voertuig zouden worden voor mijn jazzexpressie.” Voor deze pittige excursie naar het enorme repertoire van de Dead, riep McMurray de ritmesectie opnieuw bijeen die zijn Blue Note-debuut uit 2018, Music Is Life, sierde. Deze time-out worden bassist Ibrahim Jones en drummer Jeff Canady vergezeld door gitarist Wayne Gerard en toetsenist Maurice O’Neal, beiden oude landgenoten uit de Motor City-scene, evenals pianist Luis Resto en percussionist Larry Fratangelo, collega’s uit McMurray’s dagen in Was (Niet was). Grateful Deadication is niet alleen een oprechte viering van de briljante zangkunst van de Grateful Dead, maar de verbeeldingskracht en soul die op het hele album zichtbaar zijn, illustreren het brede scala aan McMurray’s invloeden – van jazz, pop, rock, soul, reggae, R&B, gospel en meer.

De tracklist voor Grateful Deadication is als volgt:

1. Fire On The Mountain
2. Dark Star
3. Loser (feat. Bettye LaVette & Bob Weir And Wolf Bros)
4. Estimated Prophet
5. Eyes Of The World
6. The Eleven
7. Touch Of Grey (feat. Herschel Boone)
8. Touch Of Grey (Instrumental)
9. Franklin’s Tower
10. The Music Never Stopped

Follow Dave McMurray:

Website • Facebook • Twitter • Instagram

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media