Pat Smillie uit Detroit maakt er een potje van op nieuwe single

Spread the love

ls je denkt aan muziek uit Detroit, is een van de eerste voorbeelden – zo niet de eerste – die de meeste mensen zich zullen voorstellen de klassieke “Motown Sound” uit de jaren zestig. Harde percussie en blazers, samen met gepassioneerde zang en melodieën die iedereen kan zingen. Meer dan zestig jaar nadat dat geluid werd gedefinieerd, doet de inheemse Detroiter Pat Smillie zijn best om het geluid levend te houden op zijn nieuwste single, ‘Heart in a Headlock’. Smillie, oorspronkelijk afkomstig uit Detroit, verwierf een reputatie als een krachtpatser in de bluesscene van Chicago, waaronder een residentie in de legendarische Checkerboard Lounge.

Uiteindelijk verhuisde hij in 2015 terug naar de Motor City en heeft hij geen slag gemist. De eerste single van Smillie’s Last Chance-album, ‘Heart in a Headlock’, is een grappig nummer dat vertelt hoe moeilijk het is om over een geliefde uit het verleden heen te komen. Wat Smillie ook probeerde te doen, hij realiseerde zich dat, “het allemaal mis ging, ze heeft mijn hart in een blokkade.” Samen met Josh Ford geschreven en ondersteund door Keith Kaminski’s hoornarrangement, leunt het nummer zwaar op Smillie’s blueskarbonades om een ​​geïnspireerde zang te leveren. Terwijl sommigen proberen succesvolle geluiden te recreëren en zo hard hun best doen dat ze het doel missen, speelt Pat Smillie naar zijn sterke punten en het resultaat is een nummer dat niet overweldigend is, maar effectief laat zien hoe een Motown Revue in 2021 zou klinken. hieronder.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media