Zanger Wil Key brengt nieuwe Prince Tribute Single “Tracy’s Parade (We Thank U)” uit. Jill Jones

Spread the love

De in Los Angeles gevestigde zanger, songwriter en multi-instrumentalist Wil Key heeft de legendarische zangeres van Paisley Park, Jill Jones, ingehuurd voor een gloednieuw origineel nummer dat het leven en de erfenis van Prince viert.

Het nummer is geschreven door Key als onderdeel van zijn meest recente dubbelalbum, getiteld Globetrotter: Side B, dat is opgenomen in 15 verschillende landen en met meer dan 40 artiesten van over de hele wereld. De nieuwe snit heeft een melodische toets en akkoordprogressie die doet denken aan Prince’ mid-tempo Sign O’ The Times slaper – “The Ballad of Dorothy Parker”, maar bevat een knipoog naar verschillende andere nummers en licks uit het paarse repertoire.

Om de meest authentieke weergave van het kenmerkende Prince-geluid te bereiken, besloot Key het nummer te produceren met alleen echte instrumenten, behalve een vintage LINN-drummachine die werd ontworpen door Roger Linn en door Prince werd gebruikt op zoveel van zijn grote hits gedurende de carrière van de artiest. In overeenstemming met deze geest van authenticiteit deed Key alle LINN-drumprogrammering zelf en koos hij er ook voor, in klassieke Prince-stijl, om de meeste muzikale delen uit te voeren, inclusief alle mannelijke zang, orgel, synths en slaggitaarpartijen.

Andrew Gouche, een van de bassisten van Prince en voormalig muzikaal leider van Chaka Chan, draagt ​​ook bij aan de instrumentale delen van het nummer. Gouche’s baslijn helpt de groove van het nummer te versterken door de kloof tussen de LINN-drumritmes en Key’s stuwende gitaarwerk te overbruggen. Tori Ruffin van de door Prince gevormde groep The Time vult de band op leadgitaar, die een vurige, jazz-getinte gitaarsolo neerzet die de paarse waardig is.

De vocale opnamesessie vond plaats in LA Studios in Hollywood – net om de hoek van Prince’ geliefde opnamestudio – Sunset Sound. Jill Jones is hier net zo levendig en soulvol als op haar door Prince geproduceerde albums uit de jaren 80 – ze zingt de refreinpartijen moeiteloos en weeft vervolgens haar kenmerkende adlibs rond Key’s geadlibde vocale runs. Het nummer sluit af met een ontroerende en emotioneel gesproken liefdesbrief van Jones aan haar oude vriend en muzikale partner.

Het nummer wordt uitgebracht op maandag 7 juni 2021, wat de 63e verjaardag van de overleden artiest zou zijn geweest. Het is beschikbaar op alle streamingplatforms en zal in de nabije toekomst ook beschikbaar zijn op vinyl in beperkte oplage. Meer informatie is beschikbaar op: www.wil-key.com

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media