Phyllis Hyman vond de “Hottest Love Around”

Spread the love

Eind jaren 80 en begin jaren 90 beleefde wijlen Phyllis Hyman een welverdiende heropleving van zijn carrière met verschillende albums voor Kenny Gamble en Leon Huff’s Philadelphia International Records. Beginnend met Living All Alone uit 1987 en de aangrijpende titelsnijding, vond Hyman eindelijk een comfortabel plekje in de R&B-wereld met materiaal dat het beste uit haar krachtige pijpen en zwoele specialiteiten haalde, terwijl ze haar aanwezigheid op de hitlijsten in Amerika en daarbuiten herleefde.

Hyman’s tweede album voor PIR, 1991’s opvallend veelzijdige en persoonlijke Prime of My Life, leverde haar drie succesvolle singles op: “Don’t Wanna Change the World” (haar eerste #1 R&B-single), “Living in Confusion” en “When You Ga er meteen mee aan de slag.” De B-kant van de laatste release was een charmante ballad getiteld “I Found Love”, die genoeg airplay oppikte om op zichzelf in de hitparade te staan. Met die hernieuwde interesse bracht het label een promotie-single uit voor de radio, ook met een luchtig midtempo-juweel dat voorheen alleen in Japan werd uitgebracht, ‘Hottest Love Around’. Meer dan een decennium later zou de snit eindelijk commercieel opduiken in het VK op de compilatie van het Expansion-label, In Between the Heartaches.

Bijna 20 jaar later krijgt “Hottest Love Around” meer bekendheid met opname op SoulMusic Records’ negen-cd-boxset, Old Friend. Het licht jazzy nummer is versierd met swashs van glinsterende keyboards, atmosferische hoorn bloeit en licht onderbroken percussie-aanrakingen die Hyman’s kenmerkende samensmelting van rokerige altfrasering, gepassioneerde belting op precies de juiste momenten en zacht intense dynamische variaties van couplet tot refrein omhullen. Geaccentueerd door een gepolijst achtergrondvocaal arrangement, brengt ze de coole snit naar invloedrijke hoogten die precies de juiste balans vinden tussen zachtheid en kracht.

Neem even de tijd om de Lost Gem, Phyllis Hyman’s ‘Hottest Love Around’, opnieuw te bezoeken en bekijk het uitgebreide retrospectief van SoulMusic Records, Old Friend-The Deluxe Collections 1976-1998, dat op 30 juli verschijnt.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media