Roderick Harper vindt zijn “Heart’s Desire”

Spread the love

Je kent zanger Roderick Harper misschien niet als je niet veel tijd aan de jazzkant van de stad doorbrengt. Degenen in de jazzwereld weten echter alles van deze in DC geboren bariton met een stem die hem naar Louisiana, New York en Chicago bracht. In die tijd heeft Harper met jazzgiganten gewerkt. Ik heb het over Alvin Batiste, Ellis Marsalis, Wynton Marsalis en Nicholas Payton, om er maar een paar te noemen.

Harper ontpopte zich als soloartiest aan het begin van de nieuwe eeuw met zijn debuutalbum, de toepasselijke naam Beautiful Beginnings. Dat project demonstreerde wat een winnende formule voor Harper zou zijn, waarbij hij zijn rijke bariton gebruikte om jazzstandaarden, originelen en R&B-deuntjes zoals “Someday We’ll Be Free” van Donny Hathaway te interpreteren.

In het nieuwe project van Harper, Back To Love, stapt hij moedig de R&B-kant van de stad binnen. Het hele album is strak, maar het deuntje dat we op deze First Listen spelen, zal een stem laten horen die meer dan klaar is voor zijn R&B-closeup. “Heart’s Desire” is een sensuele ‘Quiet Storm’-jam waarin Harper de hoop uitspreekt dat hij eindelijk alle oppervlakkige dingen die hij in het verleden heeft gedaan, heeft opgeborgen, omdat hij er zeker van is dat hij die heeft gevonden. De teksten onthullen die diepte van emotie en toewijding die een man uitdrukt wanneer hij klaar is om te stoppen met zoeken omdat hij alles heeft gevonden waarnaar hij op zoek was en meer. Vocaal hebben die jaren van jazztraining Harper begiftigd met onberispelijke vocale frasering en tijd. “Heart’s Desire” is een juweeltje van een nummer. Bekijk het hier.

Roderick Harper – “Heart’s Desire”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media