B Slade and friends proclaim “I Am A Man”

Spread the love

B Slade en vrienden verkondigen “I Am A Man”

Slangborden wezen op de realiteit dat het politieke establishment van Memphis de menselijkheid ontkende van de groep arbeiders die het noodzakelijke werk verrichtten in vernederende en vaak gevaarlijke omstandigheden. Die arbeiders moesten de wereld herinneren aan hun mannelijkheid, net zoals hedendaagse activisten de wereld eraan moeten herinneren dat het zwarte leven ertoe doet. Die strijd is het weefsel dat het nummer “I Am A Man” verbindt met de schijnbaar eeuwige strijd voor zwarte rechten en menselijkheid. Grammy-winnende zanger en songwriter B Slade zingt het lied met teksten geschreven door Tia P en met muziek gecomponeerd door Darryl Easley en Devin Christopher.

Het nummer heeft een klassiek arrangement dat is gebaseerd op dezelfde muzikale tradities van de zwarte kerk, evenals bluesmuziek die de volksliederen uit het burgerrechtentijdperk “A Change is Gonna Come” en “People Get Ready” verlevendigde. De teksten van Tia P zijn zowel historisch als polemisch en in B Slade the C. Von en Marty Arnold van 6X Entertainment werden de ideale stemmen gevonden om het deuntje dat klassieke, door de kerk beïnvloede gevoel te geven, terwijl ze ook de rechtschapen woede uitten die vroegere en huidige bewegingen tegen systematische raciale onrechtvaardigheid.

Bekijk hier “I Am A Man”.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media