Raplegende Biz Markie sterft op 57-jarige leeftijd

Spread the love

Met droefheid moeten we vanavond melden dat de legendarische rapper Biz Markie op 57-jarige leeftijd is overleden. Markie’s manager, Jenni Izumi, heeft de volgende verklaring afgegeven aan USA TODAY: “Het is met diepe droefheid dat we vanavond aankondigen, met zijn vrouw Tara aan zijn zijde , Hip Hop pionier Biz Markie is vredig overleden. We zijn dankbaar voor de vele oproepen en gebeden van steun die we hebben ontvangen in deze moeilijke tijd.”

Vorig jaar berichtten we dat Markie, geboren als Marcel Theo Hall, enkele weken in het ziekenhuis was opgenomen vanwege complicaties die verband hielden met zijn type 2-diabetes. Hij was eerder 140 pond afgevallen in een poging zijn gezondheid te verbeteren.

Markie had eind jaren 80 en begin jaren 90 een reeks hits, met als hoogtepunt de top tien hit, het komische ‘Just A Friend’, dat een sample was van de Freddie Scott-hit ‘You Got What I Need’ uit 1968. Een ander voorbeeld, op zijn hit ‘Alone Again’ uit 1991, resulteerde in een succesvolle rechtszaak tegen de popzanger Gilbert O’Sullivan uit de jaren 70, die het gebruik van delen van zijn nummer 1 hit ‘Alone Again (Naturally) niet had goedgekeurd. Het resultaat van die zaak veranderde het landschap voor het gebruik van popsamples in hiphopmuziek.

Terwijl zijn grootste hits aan het begin van het nieuwe millennium achter hem lagen, bleef Markie in de schijnwerpers met televisie- en filmoptredens – alles van Spongebob Squarepants tot Men in Black II – en zijn “Just A Friend” werd door VH1 geëerd als een van de 100 beste hiphopnummers.

Wij condoleren de familie en vrienden van Biz Markie.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media