The Spinners brengen eerste nieuwe muziek uit in twee decennia – Hear it now

Spread the love

In de jaren zeventig was er geen R&B-zanggroep die heter was dan The Spinners. Met producer Thom Bell aan hun zijde scoorde het kwintet hit na hit en leverde het enkele van de meest elegante Philadelphia soul-albums van die tijd af – LP’s die meer dan vier decennia later nog steeds worden vereerd door soulmuziekfans.

Terwijl ziekte en trieste sterfgevallen van leden de groep hebben achtergelaten met slechts één origineel lid, de grote Henry Fambrough, hebben de Spinners doorgewerkt in concert met een line-up met Jessie Peck, Marvin Taylor, Ronnie Moss en CJ Jefferson.

Nu, schijnbaar uit het niets, bereidt de groep zijn eerste nieuwe album in meer dan twee decennia voor. Round The Block and Back Again komt later deze zomer uit, en de eerste sneak peek is het midtempo nummer “Cliché”. Geproduceerd door de legendarische muziekman Preston Glass, is “Cliché” een aangename update van het Spinners-geluid, met sterke groepsharmonieën en afwisselende leads gewikkeld rond een licht arrangement met een klassieke soulvibe.

Wat een aangename verrassing om nieuwe muziek te horen van een all-time favoriete act van SoulTracks, en nog beter dat ze zo goed klinken. Bekijk “Cliché” hieronder en verwelkom The Spinners terug bij CDES!

De Spinners – “Cliché”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media