Gelukkige 80ste verjaardag aan Martha Reeves!

Spread the love

Gelukkige 80ste verjaardag aan Martha Reeves!

We wensen de geweldige Martha Reeves, geboren op 18 juli 1041, een heel gelukkige verjaardag

Terwijl Diana Ross in de jaren 60 de meest prominente vrouwelijke zangster was bij Motown en de belangrijkste ontvanger van Berry Gordy’s marketinginspanningen en persoonlijke genegenheid was, was Martha Reeves het andere vrouwelijke anker, een onderschatte artiest die frontman was van een aantal van de grootste nummers van het label en werd uiteindelijk misschien wel de meest gerespecteerde van de Motown-sterren in de Motor City. Terwijl Ross gecharmeerd was van haar verleidelijke, lichte sopraanstem, liet Reeves een hele hoop kerk horen in haar interpretaties, met een reeks gedenkwaardige uptempo-hits alsof ze vreugdevolle lofzangen voor God zong.

Martha werd geboren in Eufaula, Alabama en groeide op in Detroit als dochter van Ruby en Elijah Reeves. Ze bracht haar jeugd door met zingen in de kerk en werd een beetje een lokale sensatie terwijl ze naar Detroit’s Northeastern High School ging. Samen met vrienden Annette Beard en Rosalind Holmes vormde Reeves de Del-Phis, later omgedoopt tot de Vels. Ze ontmoetten Motown VP William “Mickey” Stevenson in een plaatselijke nachtclub en hij nodigde hen uit om auditie te doen op het hoofdkantoor van Motown’s Grand Boulevard. Het bezoek leverde de Vels een klein contract op bij Motown’s Mel-O-Dy Records-divisie en bezorgde Reeves een secretariële functie bij het label.

Het aanvankelijke werk van Del-Phis aan Mel-O-Dy kreeg weinig aandacht, maar het trio kreeg wat geluk toen ze in 1963 werden uitgenodigd om een ​​back-up te zingen van Marvin Gaye’s geweldige “Stubborn Kinda Fellow”. een afwezigheid van Motown-ster Mary Wells bij een opnamesessie gaf Martha en de pas genoemde Vandellas de kans om hun eerste grote single op te nemen, “I’ll Have to Let Him Go”. Het was een succes en de opvolger, de hit “Come and Get These Memories”, gaf de groep voldoende zichtbaarheid binnen Motown om samen te werken met hitproducerende producers Holland-Dozier-Holland voor toekomstige opnames.

De eerste samenwerking tussen de Vandellas en HDH was “Heat Wave”, een over de hele linie hit die het patroon voor toekomstige singles zette – moedig en glorieus, passend bij de dreunende stem van Reeves op dezelfde manier als pop/soul-tracks als “Where Is onze liefde verdwenen?” en “You Can’t Haast Love” werkte met de lichte, sexy stem van Diana Ross. “Heat Wave” werd gevolgd door een reeks van nu klassieke singles, waaronder “Nowhere to Run”, “My Baby Loves Me”, “Jimmy Mack”, “Honey Chile” en het kenmerkende nummer van de groep, “Dancing In the Streets”. ” Ondanks het succes van het trio was er in de jaren 60 een reeks personeelswisselingen, waarbij Reeves’ jongere zus Lois Beard verving en Sandra Tilley Ashford verving.

Het bittere vertrek van HDH uit Motown, samen met de persoonlijke en medische problemen van Reeves, verwoestten de Vandellas in 1969, en de groep herstelde nooit echt, en ging uiteindelijk uit elkaar in 1972. En toen Motown in 1972 zijn noodlottige verhuizing naar Los Angeles maakte, weigerde Reeves om uit Detroit te verhuizen en het label te verlaten om soloartiest te worden bij MCA Records. Gedurende de rest van het decennium nam ze een aantal over het algemeen onsuccesvolle albums op op MCA, Arista en Fantasy Records, voordat ze uiteindelijk een vaste waarde werd in het oldies-circuit, zowel als soloartiest als met verschillende versies van de Vandellas (waaronder de zussen Lois en Delfine).

Reeves werkte in het begin van de jaren 80 kort in het Verenigd Koninkrijk met producer Ian Levine’s Motorcity Records, maar bracht de laatste twee decennia van de 20e eeuw door als een vaste waarde in de entertainment- en liefdadigheidsscene van Detroit. Ze bracht ook een goed ontvangen autobiografie uit, Dancing in The Street, (Confessions of a Motown Diva) en werd in 1995 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Reeves werd later lid van de gemeenteraad van de stad Detroit voor één termijn en bleef optreden over de hele wereld. 2014 bracht de 50e verjaardag van “Dancing in the Street” en Reeves markeerde de gelegenheid door een “Calling Out Around the World Tour” van 50 steden aan te kondigen met data in de VS, Canada, Engeland, Frankrijk, Italië, Mexico, Schotland, Spanje en Wales. Ze werd ook gekozen voor de “Lifetime Achievement in Soulful Music” op de Memphis Black Expo.

Gefeliciteerd met je verjaardag, Martha Reeves!

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media