Motown-oprichter Berry Gordy ontvangt Kennedy Center-onderscheidingen in 2021

Spread the love

Berry Gordy is een van de opvallende namen die eind 2021 wordt erkend op de Kennedy Center Honours.

“De Kennedy Center Honours belichaamt de erkenning en waarde van zowel de kunsten als de kunstenaar”, zei Gordy in een verklaring. “Door de jaren heen ben ik gezegend met vele prachtige herinneringen, maar dit – de Kennedy Center Honours – is er een die voor altijd in mijn hart zal blijven.”

Gordy is natuurlijk de zakenman uit Detroit wiens liefde voor soulmuziek hem ertoe bracht Motown Records op te richten, het label dat de carrières van Smokey Robinson and The Miracles, Diana Ross and The Supremes, The Temptations, The Four Tops, Stevie Wonder, lanceerde, Marvin Gaye, The Jackson 5, Lionel Richie, Rick James, Boyz II Men en vele anderen – al met al een van de meest invloedrijke soul- en popmuziekcatalogi aller tijden.

De platenmagnaat voegt zich dit jaar bij de popmuzikanten Joni Mitchell en Bette Midler, de maker van Saturday Night Live, Lorne Michaels en operazanger Justino Díaz. De black tie-ceremonie vindt plaats op 5 december 2021 in Washington, D.C., met een twee uur durende presentatie van hoogtepunten die op een later tijdstip op CBS wordt uitgezonden. (De honorees van 2020, waaronder muzikanten Garth Brooks, Joan Baez en Midori en acteurs Debbie Allen en Dick Van Dyke, werden gevierd tijdens een evenement dat plaatsvond in juni 2021, nadat het COVID-19-vaccin op grotere schaal kon worden toegediend.)

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media